Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Sevilla

Európa

Sevilla

Sevilla
július 25
10:34 2016

Sevilla Andalúzia legnagyobb városa és egyik leghíresebb egyetemista városa is Granada mellett. Továbbá legalábbis a legtöbb diák szerint, Sevilla Andalúzia igazi party városa, ahol az emberek, ahogy azt mondani szokták itt az „utcán élnek”, hiszen reggel 8-ig megállás nélkül tele vannak a szórakozóhelyek.

Természetesen mint minden spanyol városban itt is találunk egy hatalmas katedrálist. Építése előtt egy mecset állott a helyén, amelyet a 16. század végére cseréltek fel ezzel a katedrálisra. Ezt  azért érdemes megtekinteni, mert nemrég egy DNS vizsgálat segítségével bizonyoságot nyert, hogy valóban Kolombusz Kristóf földi maradványai nyugszanak itt, így kihagyhatatlan állomása ez Sevillának.

Nagyon szép és különleges programot ajánl nekünk az 1914-ben épült Plaza de Espana, vagyis Spanyolország tér, amely célja bemutatni a spanyol tartományokat kis művészeti, csempealkotásokon valamint a spanyolok szerepét a történelemben. Egy kis csónakot bérelve, néhány euroért körbcsónakázhatjuk ezt a teret.

Természetesen kihagyhatatlan az aréna épülete vagyis a Plaza de Toros de la Maestranza. Itt még mindig láthatunk bikaviadalokat, bár akkor is látogatható, amikor épp nincs viadal.

Bár Madridban és Barcelónaban is találhatunk ilyen arénákat, a sevillai a legeredetibb és legszebb bikaviadal aréna.

Az Alcazar komplexum is kihagyhatatlan látnivaló, hiszen a majd ezer éves épület az egyik legszebb példája a mór építészetnek. Bár a 11. század óta sokat változott, bővítették, az eredeti mór jellegét nem veszítette el. Ha kicsit túlságosan is ismerősnek tűnik az épület, ne csodálkozzunk, hiszen pontosan ezen jegyek miatt választották Sevillát a híres Game of Thrones sorozat bizonyos részeinek forgatásához.

A Guadalquivir folyó egyik érdekessége a  Torre del Oro, vagyis az Aranytorony, amely ara utal, hogy az építése idején ez a torony bizony aranycsempével volt fedve.Bár most is kivételes látványt nyújt, csak elképzelni tudjuk milyen képrázatosan pompázhatott aranycsempékkel fedve.

Bár Sevilla is Európa legmelegebb városai közé tartozik, a legjobb, hogy közel van a tenger, ami azért elég hűsítő tud lenni a 40 fokos nyári napokon. Bár a legközelebbi tengerpart nem a legszebb, nagyon közel van Marbella, a közismert tengerparti üdülőhely.

Sevilla éjszakai élete páratlan, ahogy említettem itt egészen reggel 8-ig tele vannak a szórakozóhelyek. Sok turistának nehéz az átállás mikor Sevillába utazik nyaralni, hiszen bár nincs időeltolódás, hozzá kell szokni, hogy itt az élet csak este indul el, akkor viszont megállíthatatlan.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment