Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Bordeaux a borok városa

Európa

Bordeaux a borok városa

Bordeaux a borok városa
augusztus 03
11:30 2016

Bordeaux városába általában annak híres borfesztiválai miatt szoktak utazni, azonban kevesen tudják, milyen sok más érdekességet is rejt ez a dél-nyugat franciaországi kis város.
Nemcsak híres borvidékei vannak, de káprázatos parkokkal, katedrálissal is rendelkezik, továbbá fontos egyetemi város is.

Bordeaux városában rengeteg lehetőségünk van kiadósan pihenni akár egy parkban, akár egy sétáló utcán gyönyörködve a látnivalókban.
A Saint Pierre negyed pont alkalmas hely ilyen sétákra. Nemcsak kellemes sétákat tehetünk, hanem rengeteg étterem és bár is található itt. Ki kell próbálni egy hagyományos tál francia sokát és felvágottat is felszolgálló La Ligne Rouge bárat.
Amennyiben séta helyett pihentetőbb délutánra vágyunk, akkor látogassunk el a Jardin Publique-be. Itt általában pihenni, sportolni vagy piknikezni szoktak a helyiek.
Este nézzünk el a Pont de Pierre-hez. A napóleoni időkben kezdték épteni a hídat, mely nevének jelentése kőhíd. Este kivilágítva gyönyörű látványt nyújt.
Ha esti látványoságot keresünk még, akkor feltétlen nézzük meg a Place de la Bourse-t. Eredetileg 1730 és 1775 között épült palota különlegessé abban rejlik, hogy a tér gránitlapból áll, melyre néhány centiméter vizet locsolnak. Ennek köszönhetően olyan látványt nyújt a nézőnek, mintha tükör lenne a palota előtti tér.
A Saint André katedrális, mely egyszerűen csak a Bordeaux-i katedrális, ma már az UNESCO Világörökség listáján található. Eredetileg 1096-ban román stílusban épült a katedrális. A régió szokásainak megfelelően a harangtornyot külön építették a katedrálistól. A Pey-Berland harangtoronyba mindenképp menjünk fel, hiszen csodálatos kilátás tárul a szemünk elé.

Bordeaux-getting there-bridge-large
Ha vásárolni szeretnénk akkor feltétlen menjünk el a Rue Saint Catherine-re. Ez a sétálóutca a Place de la Victoire-t és a Place de la Comedie-t köti össze. Ez az összesen 1,2 km hosszú sétálóutca tele van bárokkal, éttermekkel, de ami ennél is fontosabb rengeteg üzlettel. Mitöbb, ezt az utcát tartják Franciaország és egész Európa leghosszabb bevásárlóutcájának. Egyik ilyen nagy bevásárlóközpont a Galerie Bordelaire.

Természetesen akik a bor szerelmesei a legkevésbé sem fognak csalódni. Először is érdemes ellátogatni Bordeaux-ba júniusban, amikor a borfesztivált ünneplik. Ilyenkor ugyanis 2 km hosszú soron lehet bort kóstolni. Érdemes ilyenkor kiváltani az ún. Pass Dégustations, amivel kedvezményesebben próbálhatunk ki több bort.
Természetesen lehet az év más szakában is bortúrákra menni. Folyamatosan szerveznek túrákat Saint Emilion-ba vagy Saint Estephe Margaux-ba.
Bármelyik programot is válasszuk biztos nem fogunk csalódni ha Bordeauxba utazunk.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment