Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Amerika > Fedezze fel Houston városát!

Amerika

Fedezze fel Houston városát!

Fedezze fel Houston városát!
augusztus 24
11:30 2016

Habár sokan nem gondolnák, manapság akár az Egyesült Államokba is kifoghatunk olcsó fapados járatokat Budapestről. Az egyik ilyen célállomás Houston, Texas legnagyobb városa, ahova könnyen találhatunk kedvezményes áron repülőjegyeket.
Houston Texas állam legnagyobb városa, valamint az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városa. A viszonylag fiatal – legalábbis európai szemszögből tekintve fiatal – várost két New York-i testvérpár alapította még a 19. század első felében.
A város egyik kiemelt helyszíne az egyik repülőtere, a William P. Hobby reptér. Enek a reptérnek a Skytrax, egy nemzetközi légi közlekedést értékelő cég négycsillagos minősítést adott. Ezzel az Egyesült Államokban csakis három repülőtér büszkélkedhet.
A város több nevezetességgel is büszkélkedhet annak ellenére, milyen fiatal is.
Az állam egyik legnevezetesebb és legérdekesebb múzeuma található itt, amelyet feltétlen meg kell látogatni. A Houston Museum of Natural Science azaz a Természettudományi múzeum 16 állandó kiállítással várja az érdeklődőket. Ezek közül az egyik leglátogatottabb az őslénytani kiállítás, ugyanakkor ugyanilyen híres az ásvány és a energia terem kiállítások is. Az átlagos látnivalókon kívül van itt egy Planetárium, a Burke Baker Planetárium, melyben a Digistar 5 szoftver segítségével szinte úgy érezzük, repülünk az univerzumon keresztül.
Továbbá érdemes betérni az Érdekességek termébe is. Itt több ezernyi érdekes, illetve különeges tárgy van kiállítva, melyek a természetben ritkán fordulnak elő. Végül de nem utolsó sorban a Nagyképernyős teremben igazi élethű látványosságokban lehet részünk.
Ha valaki kisgyerekekkel látogat a városba, édemes elnéznie a Gyermekek Múzeumába, ahol további érdekes és interaktív programok várják a családokat.

nasa
Houston természetesen az űrrepülésről a leghíresebb. Kihagyhatatlan látványosság így a Houston Űrközpont, vagyis a Space Center Houston. 1992-től mintegy 18 millió látogatót vonzott már a központ, amely több mint 400 darab űrjárművet és kellekét mutat be a látogatóknak. A Misszió Irányítőközpontban pedig alkalmunk van megtekinteni az irányítótermet, ahol a Gemini és Apolló programokat irányították. További érdekesség itt, hogy péntekenként találkozhatunk egy űrhajóssal, sőt, akár ebédelhetünk is velük, így első kézből kaphatunk információt arról, milyen is lehet az űrben lenni.
Természetesen nem távozhatunk a városból anélkül, hogy ne látogattunk volna el a Rodeo-ra, amelyet az NRG stadionban tartanak. Itt megtekintehünk egy igazi texasi bika rodeo showt.
Houston még rengeteg látnivalóval büszkélkedik, így érdemes a Bravofly keresőjét kihasználni és megkeresni a legközelebbi és legolcsóbb fapados járatot Houstonba.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment