Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Germanwings low cost légitársaság

Utazási tippek

Germanwings low cost légitársaság

Germanwings low cost légitársaság
augusztus 21
11:30 2016

A Magyarországon kevésbé ismert  Cologni székhelyű Germanwings Airlines egy német low-cost légitársaság, amely 2015 előtt az Eurowings légitársaságtól külön működött. 2016 óta ugyanezen a néven működik tovább az Eurowings légitársaságot magába olvasztva.  Így aki eddig esetleg  az Eurowing-et ismerte az már csak Germanwings-szel fog találkozni 2016-tól.

Habár kevésbé ismert, Európában az egyik legkedveltebb diszkont légitársaságok egyike közé tartozik a Germanwings. Öt központi repülőtérről indít járatokat, melyek Köln/Bonn, Stuttgart, Berlin-Schönefeld, Hamburg és Dortmund. Ezen öt központi repülőtérről több mint 65 európai célállomásra indít járatokat. A diszkont légitársaság jelenleg 27 Airbus A319 repülőgépből álló flottával rendlekezik.
A Capital magazin felmérése szerint, amelyet több mint 1200 olvasó és online-felhasználó körében végzett, a Germanwings “Év Diszkont Légitársasága” 2009-ben. A Germanwinget értékelők a legjobban a légitársaság pontosságát, a biztonságát, a fedélzeti kényelmét és a kiszolgálást értékelték.

Ha a Germanwings-szel utazunk, akkor érdemes tudnunk, milyen szolgáltatásokat biztosít ez a légitársaság az utazóknak.

Ha olcsó repülőjegyre vágyunk, akkor érdemes a 2015 óta élő Basic típusú jegyeket választanunk. Lényegében ezek a szokásos, fapados járatokra jellemző alapszolgáltatást biztosító olcsó jegyek. Egy kézipoggyász tartozik ebbe az árkategóriába és természetesen az étel és italfogyasztás nem ingyenes. A kézipoggyászra vonatkozó előírások szerint 8 kg-t nyomhat a poggyász és méreteinek 55 x 40 x 23 cm-nek kell lennie, hogy ebbe  az árkategóriába essen.

Ellenben ha valaki kényelmesebb utazásra vágyik, érdemes a légitársaság Best kategóriájába tartozó jegyeket keresnie. Ebbe bele tartozik egy bőrönd, valamint a repülőút alatt ital és snack felszolgálásra kerül sor. Az utasok választhatnak a speciális à la carte menüről.

Létezik egy harmadik kategória, melyet Smart And Best-nek hívnak. Ez a szolgáltatást lényegében a Lufthansa szolgáltatásához hasonlít, még innen örökölte ezt a Germanwings. Ez esetben csakis economy class (turistaosztály) található a járatokon. Ezen járatokon jár egy snack, 2 dl víz és még egy ital az utasoknak.

Az utazás közben a légitársaság széles választékú szórakozási lehetőséget biztosít az utasoknak. Amennyiben valaki rászán 3.90 €-t, akkor a repülőút egésze alatt választhat különböző TV programok, sorozatok, legnézettebb youtube klippek, játékok, audiokönyvek, vagy zeneszámok közül korlátlanul.

Látogasson el a Bravofly honlapjára és találja meg a legmegfelelőbb járatot és a legolcsóbb Germanwing repülőjegyet a kívánt célállomásra.

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment