Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Kötelező látnivalók Nantes-ban

Európa

Kötelező látnivalók Nantes-ban

Kötelező látnivalók Nantes-ban
augusztus 07
11:30 2016

A Franciaország nyugati részén, az Atlanti-óceántól 50 km-re található Nantes városa rengeteg szórakoztató programmal várja az odalátogatókat.  Nézzünk néhány szuper ötletet Nantes-hoz, amely a Time magazin szerint Európa legélhetőbb városa, legalábbis 2004-ben.

Feltétlen nézzünk el a központi vasútállomással szemben található, Jardin des Plantes-ba. Lényegében ez egy park, ahol a város szülöttjének, Jules Verne a szobra is található. Ami azonban látványossá teszi, az a páratlan botanikai gyűjteménye, ráadásul évente egyzer cserélődnek a kiállítások is. Ez a park kikapcsolódáshoz és sétához kivállóan alkalmas, és sok más ismertebb botanikus kerttel felveszi a versenyt.
Ha szeretnénk gyönyörű kilátást a városra, mindenképp látogassunk el a Chateau des Bucs de Bretagne-ba. A belépés ingyenes és a vár tornyából gyönyörű kilátás nyílik a városra. Itt is található egy zöld füves park, ahol a helyiek gyakran pihennek és kikapcsolódnak hétvégente.
Van egy hely, melyet Lieu Unique-nek hívnak, szó szerint „különleges hely”-nek nevezik. Azért is egyedüli a hely, mivel itt folyamatosan változó kiállítások, előadások, fellépések vannak. Ha szeretnénk valami különlegességet vásárolni, akkor azt itt is megtehetjük a Lieu Unique üzleteiben.
Ha szeretnénk sétálni Nantes régi középkori városközpontjában, akkor tegyünk egy sétát a Bouffay-ben. Ez a város történelmi központja, ami most sétálóutcákból áll és a kastélytól egészen a Place du Commerce-ig tart. Itt kellemesen eltölthetünk egy délutánt borozgatva egy kis bárban vagy akár vásárolgatva a sétálóutcákon.

Grand Elephant. Les Machines de l'ile. Nantes © Jean-Dominique Billaud / LVAN

Grand Elephant. Les Machines de l’ile. Nantes © Jean-Dominique Billaud / LVAN

Ha valami igazán szuper dolgot akarunk kipróbálni Nantes-ban, akkor kötelező program a Les machines de l’ile de Nantes.
Ez egy olyan múzeum, illetve laboratórium, ahol két francia Francois Delaroiziere és Pierre Orefice ötlete valósult meg. Ez ugyanis egy robot múzeum, amely káprázatos kiállítótermeket és robotokat tartalmaz. A gyerekeket biztos le fogja nyűgözni a Carousel terem (Körhinta terem). Ez egy 25 méter magas robotokkal teli nagy akvárium. Ami a Les machines de l’ile de Nantes igazi látványossága az a naponta elinduló és a várost körbejáró robot elefánt.  A múzeumban tudjuk megvenni a jegyet az elefántra, amely körbevisz midnen a városon, sőt, még vizet is fröcsköl az ormányából.

Ha Nantes-ba utazunk biztos jól fogjuk érezni magunkat. Feltétlen próbáljuk ki a fenti programokat, melyek azonban csak töredékei a város látványosságainak.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment