Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Lufthansa Európa legnagyobb légitársasága

Utazási tippek

Lufthansa Európa legnagyobb légitársasága

Lufthansa Európa legnagyobb légitársasága
augusztus 28
11:30 2016

A Lufthansa a német nemzeti légitársaság, amely a világ egyik legnagyobb valamint Európa legnagyobb légitársasága, így szinte biztos, hogy valamennyien ismerik már a légitársaságot.  A légitársaságot, habár eredetileg állami tulajdonban volt, az 1970-es évekre teljes privatizálták. Székhelye Kölnben van, bázisai pedig Gfrankfurtban, Düssedorfban és Münchenben vannak. Innen a világ különböző pontjaira szállítja utasait. Érdemes róla tudni, hogy Európa legnagyobb légitársasága, amely 2010-ben 90 millió légiutast szállított. Rengeteg leányvállalata van, mint például a Germanwings vagy a Eurowings, így ezek a légitársaságok sokban hasonlítanak szolgáltatásukban a Lufthansához.

Ami a szolgáltatást illeti, kezdjük rögtön a reptereken. A vásárolt jegynek megfelelően alkalmunk lehet a várakozást a Lufthansa külön várótermeiben tölteni, ahol ingyenes Wifi áll rendelkezésünkre. A légitársaság honlapján utána is nézhetünk ezeknek a várótermeknek Münichben és Frankfurtban.

Alapvetően négy típusú szolgáltatással rendelkezik annak függvényében, milyen jegyet vásárolunk. Ezek a következők: Economy (azaz turista osztály), Premium Economy, Business és First class (azaz első osztály). Már az economy class jegyekben is benne van az ingyenes járat változtatás, illetve a repülőjegy törlése teljes árvisszatérítéssel.

lufthansa01

Ami a poggyászokat illetti, az osztályoknak megfelelően 4 típusú poggyász szabályzat van érvényben. Economy és Premium Economy esetén kettő darab 23 kg-os poggyász ingyenes, azaz a jegy árában benne van már, míg ez a Busniess esetén kettő darab 32 kg-s, First class esetén pedig három darab 32 kg-s poggyászt jelent. Mindig nézzük meg pontosan a jegyünkhöz tartozó poggyász előírásokat, hiszen a reptéri pótdíjjazás 30 de akár 45 €-ba is kerülhet!

Ami  a fedélzeti szolgáltatást illeti, már az economy osztályon külön menüt kapnak az utasok, illetve hosszabb utak esetén még a filmnézéshez is kapható külön snack, amit „movie snack”-nek hívnak.

Főleg hosszabb utakon jól jöhet a Lufthansa jól felszerelt szórakoztatási csomagja, amely többek között a legújabb filmeket teszi lehetővé megnéznünk, amíg utazunk.

A légitársaság honlapján mindig találunk akciós olcsó repülőjegyeket különböző helyekre. Ilyenek a „Hónap városa” ajánló rovatuk, amely ebben a hónapban Budapestet hirdeti, illetve alkalomszerűen ajánlanak kiválló áron jegyeket, például Rio de Janeiro-ba.

Próbálja ki Ön is  Lufthansa kiválló szolgáltatásait és keresse meg a legközelebbi és legolcsóbb repülőjegyet a kívánt végállomásra. A Bravofly egyszerű keresőjével egy perc alatt lefoglalhatja a számára legkedvezőbb jegyet itt!

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment