Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Milánó

Úticélok

Milánó

Milánó
augusztus 29
13:34 2016

Aki szereti az olasz kultúrát, nyelvet, operát és nem utolsó sorban a divatot, mindenképp el kell utaznia Milánóba, Észak-Olaszország legnagyobb városába. Sokan csak a Milánói dóm, a Duomo miatt ismerik, ugyanakkor Lombardia fővárosa sokkal többet is rejt magában.

A város azon része, mely a legjobban vonzza a látogatókat, kétség kívül a Piazza del Duomo. Itt található az olasz gótikus építészet egyik remekműve a Duomo. Viszonylag sokáig, egészen a 19. századig szegényes épületek vették körül a Duomo-t, sokkal később a 20. század elején nyerte el végleges formáját. A téren található továbbá II. Viktor Emánuel szobra is. A térhez vezető utcákban lelkes amatőr művészek, táncosok és színészek szórakoztatják az odalátogatókat.

Az utóbbi években kapott még nagyobb figyelmet Leonardo Da Vinci Az utolsó Vacsora c. alkotása, Dan Brown Da Vinci kód c. regényének köszönhetően. Ez a híres freskó Milánóban található, a Santa Maria delle Grazia templomban. A freskó a 15. század végén készült, azonban kevesen tudják, hogy valószínűleg a  nyirkos falréteg miatt gyorsan romlott a minősége, így a 20. század közepéig kellett várni azzal, hogy sikeresen restaurálni tudják. Mivel majd 300 évig romlott az állapota, nem lehet biztosra tudni valójában milyen is volt pontosan az eredeti freskó.

További történelmi érdekességet láthatnak az ide látogatók ha a Piazzole Loreto-ra mennek el. Ezen téren történt ugyanis 1945 április 29-n, hogy Benito Mussolinit és szeretőjét fejjel lefelé felakasztották és testüket közszemlére tették.

Az olasz zene kedvelői, illetve az opera szerelmesei is nagyszerű programot találhatnak maguknak a La Scala világhírű operaházban. Az eredetileg a 18. Század végén épült operaházban a világ összes híres és legjobb énekese megfordult ebben az operaházban az utóbbi két évszázad alatt. Érdemes azonban utazás előtt az internetet előre jegyet foglalni, hiszen a sor meglehetősen hosszú!

Végül de nem utolsó sorban természetesen Milánóban, a divat egyik fővárosában, kötelező várásolni vagyis legalább megnézni a híres „divat utcákat” a Via della Spiga, a Via Monzoni, a Via Sant’Andrea ls Montenapoleone mind olyan utcák melyet helyet adnak olyan márkaneveknek, mint Louis Vuitton, Prada vagy Armani.

Milánó joggal nevezheti magát az olasz kultúra egyik fővárosának, hiszen aki Milánóba utazik, mindent megtalál, ami tipikusan olasz, és erre nagyon is büszkék az észak-olaszok.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment