Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Mit tegyünk ha elveszítjük bőröndünket a reptéren?

Utazási tippek

Mit tegyünk ha elveszítjük bőröndünket a reptéren?

Mit tegyünk ha elveszítjük bőröndünket a reptéren?
augusztus 12
11:30 2016

Sokszor attól tartunk a bőröndünkre várva a reptéren, hogy az sosem érkezik meg, így újból venni kell ruhákat, valamint lehet, hogy nem kapjuk vissza soha személyes dolgainkat.
De tudjuk-e mit kell tennünk abban az esetben, ha elveszítjük bőröndünket bármelyik reptéren? Ebben a cikkben bemutatjuk mi is a legjobb megoldás erre az esetre.
Először is amit tudni kell, hogy a Montreali Egyezményben találhatjuk meg jogainkat, melyeket az EU mindegyik légitársaságának alkalmaznia kell.
Így először is reklamációs levelet kell írnunk a légitársaság help desk-jénél, akiknek kötelességük válaszolniuk nemzeti járat esetén 10 napon, nemzetközi járatok esetén 21 napon belül.

Ne felejtsük el mi a teendőnk ha elveszítjük bőründünket!

Továbbá ne felejtsük el, hogy nem tanácsos személyes és értékes tárgyakat a bőröndünkbe tenni, ezeket inkább a kézipoggyászunkba tegyük. Így legalább a legfontosabb dolgaink mindig velünk maradnak, legalábbis ameddig meg nem kerül a bőröndünk.
Habár ezt kevesen tudják, elveszett bőrönd esetén van egy maximum térítési díj, ami legtöbbször 1200 EUR. Amennyiben ennél nagyobb értékű tárgyak voltak a bőröndben, akkor sem kapunk vissza több pénzt!

Továbbá ne felejtsük el, hogy bizonyos időintervallumon belül a légitársaságnak válaszolnia kell reklamációs levelünkre.
Tudni kell, hogy amennyiben szükségünk van rá, kérhetünk egy kis táskányi életmentő csomagot alapvető cikkekkel vagy akár pénzt, amennyiben szükségünk van venni valamit.
Ne felejtse el követni a fenti tanácsokat ha elveszíti bőrödjét!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment