Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Amerika > New York a sosem alvó város

Amerika

New York a sosem alvó város

New York a sosem alvó város
augusztus 17
11:30 2016

New York az Egyesült Államok egyik legismertebb és leglátogatottabb városa, a Nagy Alma, a város, amely sosem alszik. Fedezze fel ezt a sosem alvó várost és szerezzen be olcsó repülőjegyeket, melyekkel könnyen eljuthat Ferihegyről New Yorkba.
A város akkora, hogy minimum három nap alatt lehet teljesen és kényelmesen bejárni, azonban érdemes egy hetet itt tölteni.

New York oázisa, a Central Park

A város egyik jelképe a sok közül a Central Park, amely 1857 óta várja a látogatókat, melyek száma eléri a 35 millió főt! A Central Park lényegében egy hatalmas park, egy igazi oázis New York közepén, amely rengeteg kisebb részre osztható és bebarangolható.
Egyik ilyen része a Jacqueline Kennedy Víztározó. Ez a 85. és 96. Street-eknél található a Central Parkon belül. A nagyjából 1000 millió gallon vizet tartalmazó víztározó ma már inkább egy sétára vagy biciglizésre használt hely, továbbá gyönyörű napfelkeltében lehet részünk a park ezen részénél. 2003 óta ráadásul egy elegáns, alacsony kis kerítés veszi körül a víztározót.
A park másik látványossága a Bow-híd, amely a folyó felett egy mélyen fekvő hegedű vonalára emlékeztet. A 74. Street-nél található híd megfelelő végállomása lehet egy romantikus sétának.

New York jelképei

Természetesen New York-i látogatásunk nem lehet teljes a tipikus látványosságok meglátogatása nélkül.
Ilyen a Time Square, a világ leghíresebb keresztutcája Manhattan központjában, amely a Broadway és a 7. Sugárút kereszteződésénél fekszik. Nevét az 1913-ban székhelyét oda költözhető The Times magazinról kapta végül. Itt szokták ünnepelni a New York-iak többek között az új évet.
A város másik jelképe a Szabadság szigeten található Szabadság szobor. Az 1886-ban a franciák által adományozott szobor Liberatas római istennőt ábrázolja, aki a kezében egy lángcsóvát és az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének dátumát tartalmazó könyvet tart. Lábán egy törött lánc található, amely a szabadságot jelképezi.

New York rekord épületei

ny2

Több majdnem rekordot döntött magasságú épület is található New Yorkban. Az egyik az Empire Street Building, melyet sok filmben láthattunk (King Kong) és habár egy irodaház, mégis látogatható néhány emelete.
Másik hasonlóan híres épület a Chrysler Building. A Walter Chrysler tiszteletére emelt épület olyan, mintha egy hatalmas megkoronázott gótikus stílusú épületet látnánk. 1930-ban ez volt az első nagyobb épület az Eiffel-toronynál.
Kihagyhatatlan látványosság a Wall Street, amely New York pénzügyi központja és egyben a Tőzsde helye is.

New York még rengeteg látványossággal büszkélkedhet így valóban érdemes legalább egy hétre eljönni ide kihasználva különböző légitársaságok olcsó járatait Ferihegyről New Yorkba.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment