Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Amerika > Orlando a vidámparkok városa

Amerika

Orlando a vidámparkok városa

Orlando a vidámparkok városa
augusztus 31
11:30 2016

Fedezze fel a floridai Orlando városát, Orange megye székhelyét. A város mindössze 330 km-re fekszik a napsütötte Miamitól az Egyesült Államok keleti partvidékén.

Orlando az USA egyik legfejlettebb városa és a világ egyik leggyorsabban növekvő városa is egyben. A mindössze alig 140 éves város egészen az 1950-s évekig nem vonzott túl sok turistát, majd ezután az itt található vidámparkoknak köszönhetően ugrásszerűen megnövekedett a városba látogatók száma. Nemcsak megfelelő klímája van a városnak, de egy viszonylag biztonságos város is, Florida állam legalacsonyabb munkanélküliségi rátájával. Orlando nemzetközi reptere pedig az USA egyik legforgalmasabb reptere egyben.

A várost azonban igazán ismertté a szórakoztató vidámparkjai tették, főleg az 1950 évek utám, amely mágnesként vonzza a beföldi és külföldi turistákat. Csakhogy ízelítőt kapjunk az itt található egyáltalán nem hétköznapi vidámparkokról, illetve szórakoztató központokról, íme egy rövid lista:  Walt Disney World Resort, Fun Spot America Theme Parks, SeaWorld Orlando Resort, Gatorland, Kennedy Űrközpont komplexum, Universal Orlando Resort és  a lista még közel sem teljes.

ORLANDO02

Ezek közül a leghíresebb talán a Walt Disney World Resort, amely 1971 óta vonzza a látogatókat. Négy nagyobb park található benne, ezek közül az egyik a Varázs Birodalom (Magic Kingdom). Csak a Magic Kingdom évente 19 milliós tömeget vonz! Itt a tündérmesék valóban valósággá válnak, igazi tüzijátékokkal és Disney szereplőkkel kapcsolódhatnak ki a gyerekek és felnőttek egyaránt.

Másik ilyen hely az Aquatica, ahol a legismertebb látványosság a Delfin csúszda. Ez lényegében egy víz alatti csúszda, ahol a delfinekkel együtt úszhatunk, vagyis csúszhatunk. Egy igazi élmény és látványosság egyben!

Habár a belépőjegyek kicsit soknak tűnhetnek, ne felejtsük el, hogy ezek egész napos belépők a parkokba és exklúzív  élményekben lesz részünk.

Kihagyhatatlan a Kennedy Űrközpont, ahol a látogató rengeteg kiállítást, 3D filmet és interaktív programokat láthat, illetve vehet részt bennük.

Ilyenek például a kiállított Atlantis űrhajó vagy a Rakéta kert, de az IMAX élménnyel még az űrbe is utazhatunk! Ugyancsak az IMAX filmek közé tartozik a Hubble 3D program, amely bemutatja a Hubble űrtávcső által látott varázslatos képeket.

A belépő itt tartalmaz egy busz körutat a komplexumban, belépést a komplexum összes termébe, valamint egy ébédet, ahol egy űrhajós is részt vesz.

Keresse meg legközelebbi nyaralásához a legolcsóbb repülőjegyet Orlandoba Ferihegyről és járja körbe a város fantasztikus parkjait!

 

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment