Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Prága

Úticélok

Prága

Prága
augusztus 15
12:12 2016

Prága a „száztornyú város” vagy az „aranyváros”, ahogy néhányan nevezik, Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb városa. Prágát a kilenc domb városának is hívják, a városban található dombok miatt, továbbá így a városnak kicsit a Rómahoz hasonló történetet is kölcsönöz. A cseh főváros évente több millió turistát vonz szépségével, kellemes hangulatával.

Prágába érkezve valóban úgy érezzük, hogy egy száztornyú városban vagyunk, ha körbenézünk mindenhol tornyokat látunk.

A város egyik híres látnivalója a Károly-híd, amely a város legrégibb hídja. Az eredetileg XV. században épült híd előtt egy kő, azelőtt pedig egy fahíd állott a helyén, míg egy áradás el nem vitte. Érdekes részlet, hogy IV. Károly a híd építésének idejét pusztán asztrológiai szempontok figyelembevételével határozta meg, azaz 1357. 9. hónap 7-én 5 óra 31-kor volt az átadása. (1-3-5-7-9-7-5-3-1).A hídtól nem messze, a Károly-híd egyik sarkában találjuk a másik érdekességet. Egy első látásra átlagos graffiti falat látunk itt, azonban ez a graffiti fal John Lenon-nak lett „szentelve”. Itt Beatles dalok szövegeit láthatunk és John Lenon portrékat, így igazi inyencség az alternatív kultúrát is kedvelő látogatknak.

A város egyik legrégibb és legszebb tere az Óváros tér, ahol gyönyörű gótikus és reneszánsz épületeket találhatunk.

Prágában érdemes egy túrára befizetnünk a Prágai várba, ami lényegében egy épületegyüttes, a legnagyobb európai kastély a kiterjedése alapján. Egyik legszebb része a Szent Vitus székesegyház.

Csehország legszebb és legfotosabb székesegyháza is egyben a Szent Vitus-székesegyház. Nemcsak az érsekség fő székesegyháza, amely gótikus és neogótikus stílusban épült, hanem a cseh királyok temetkezési helye is.

Érdekes megnéznünk a prágai TV Tornyot, amelyet sokan a legcsúnyább épületének tartják a városnak. Csúfneve  Bajkonur, ugyanis sokak szerint egy orosz rakétára hasonlít. Bárhogy is legyen, érdemes megnézni a TV tornyot, mivel kisbabákat látunk a torony oldalán felfelé kúszni. Igen, kisbabák másznak fel a tornyon, ami érdekessé és kicsit bizarrá is teszi a torony épületét.

Prága zsidó negyede nemcsak szép látványosság de a története is különös. Eredetileg Hitler úgy tervezte, hogy Prága ezen zsidó negyedét megtartja, ugyanis szeretett volna egy olyan negyedet, amely késsőbiekben „múzeumként”szolgálhat a már nem létező népek számára.

Este Prága kiválló szórakozási lehetőségekkel van teli. Kihagyhatatlan itt megkóstolni bármilyen cseh sört, hiszen biztos nem fogunk mellé nyújni. Továbbá érdemes tudni, hogy Európában itt jut a legtöbb liter sör per főre(Kb. 150 liter per fő).

Prága a „városok királynője” magával ragadja az odalátogatókat, sokan így többször is ellátogatnak a cseh fővárosba, melyet ráadásul olcsón meg is tehetnek, hiszen az odautak nagyon jó áron biztosítottak, még repülővel is.

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment