Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Strasbourg az utak városa

Európa

Strasbourg az utak városa

Strasbourg az utak városa
augusztus 05
11:30 2016

Látogasson el Európa egyik fővárosába, az utak városába Strasbourgba. A Franciaország keleti részén található város több szempontból is kiérdemelte az Európa fővárosa, illetve az utak városa nevet.
Nem véletlenül jut eszünkbe Európa, vagy az Európai Unió, hiszen legtöbben azért látogatnak el Strasbourgba, hogy megnézzék Európa egyik fővárosát. Itt székel ugyanis az Európai Parlament – Luxembourg és Brüsszel mellett. Strasbourgban tartják a plenáris ülések nagy részét ellenben Luxembourggal vagy Brüsszellel. Itt található továbbá az EU Tanács és az Emberi Jogok Európai Bírósága is, tehát Strasbourgot nyugodtan nevezhetjük a nemzetközi intézmények egyik európai központjának.
Ne gondoljuk azonban, hogy az Európai Parlament az egy unalmas hely, ahova sosem mennénk el nyaralásunk alatt. Az ülésterem meglátogatása mellett van egy nagyon érdekes és interaktív program, az Euroscola, melyet főleg a fiatalok, 16-18 évesek élveznek nagyon. Itt ugyanis a fiatalok az ülésterem székeiben ülve tárgyalhatnak, kompromisszumokat köthetnek Európa jövőjét illető kérdésekben. Természetesen ez mind játék, de sokat tanulhatnak a fiatalok ebben a programban.
A látogatáshoz tökéletes kiegésztést nyújt az Elzász-Moselle Emlékmúzeum. Ugyanis az itt élők nagyjából négyszer váltottak állampolgárságot a francia-német határváltozások miatt. Ez a múzeum végül is a francia-német megbékélésnek és a közös Európa megteremtésének állít emléket.

Europarlamento
Európai művelődésünk után látogassunk el a város leghíresebb nevezetességéhez, a Grande Ile-re.
A város közepén található sziget neve nagy szigetet jelent. 1988 óta az UNESCO Világörökség listáján található, hiszen teljes mértékben megőrizte a város középkori jellegét.
A történelmi belvárosban a leghíresebb látnivaló a Strasbourg-i Katedrális. Még ma is lenyűgöző látványt nyújt a világ hatodik legmagasabb tornyával rendelező gótikus templom. Több költőt is megihletett a katedrális, melyek közül a leghíresebb Victor Hugo aki a következőt mondta: “Olyan magasan vagyunk, hogy a táj nem egy táj többé, hanem egy térkép, egy élõ térkép. Egyik toronyból a másikba járva végigtekintettem Franciaországon, Svájcon és Németországon”. További érdekességek, hogy itt tartotta beszédét Kálvin János, valamint itt állították az első dokumentált karácsonyfát 1539-ben.

InterNations-Expat-Community-Regensburg-Cathedral
A sziget nyugati részén igazi kuriózum a Petite France. Itt volt található ugyanis a tímárok és molnárok lakhelye. Talán vicces, hogy a városrész nevét a későbbiekben itt működö szifiliszt gyógyító kórházról kapta, melyet a németek „francia kórnak” hívtak.

A lista még korántsem véges, hiszen itt található az Európa-híd, a Gare de Strasbourg, az Egyetemi palota és még sok más látnivaló. Utazzon el Strasbourgba és fedezze fel Európa egyik fővárosát!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment