Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Az Air Berlin légitársaság

Utazási tippek

Az Air Berlin légitársaság

Az Air Berlin légitársaság
szeptember 04
11:30 2016

Az Air Berlin Európa egyik legnagyobb légitársasága, Németország második legnagyobb légitársasága a Lufthansa után. Legfőbb célállomásai Európa nagy városai, valamint Észak-Afrika és a Kanári-szigetek városai.

Eredetileg az Egyesült Államokban alapított cég Németország újraegyesítése után került német befektetők kezébe és lett bejegyezve német bíróságon. Mára már Németország legnagyobb légitársaságává vált, melynek legfőbb célállomásai a német turisták által kedvelt déli városok, mint például Mallorca.

Ami az Air Berlin flottáját illeti, jelenleg az Airbus és a Boeing különböző típusú gépeivel rendlekezik, valamint Q400-kal.

A jepülőjegy árakról érdemes tudni, hogy 12 aluli gyermekek rövid távú út esetén 15%-os, hosszú távú út esetén 20%-s kedvezméynt kapnak.

Ami a poggyászokat illeti, a vásárolt osztálynak és jegynek megfelelően ez változhat. Általánosságban turista osztályon 23 kg-t nyomhat, míg Busniess osztályon ez 32 kg lehet. Ha kisgyermekkel utazunk a légitársaság biztosítja a babakocsi szállítását külön díj nélkül.

airberlin02

A felvihető kézipoggyászok tekintetében turistaosztályon a szabály egy darab max. 8 kg-os 55 cm x 40 cm x 23 cm. Ezen felül még két darab táskát szabad felvinni, az egyik ilyen a lap top táska, valamint hölgyeknek a kis kézitáskájuk. Ezek mind külön díj nélkül vihetők fel a kabinba.

Utazás előtt azonban mindig érdemes az aktuális szabályozásokat megnézni, hiszen 15-150 EUR-ig terjedő pótdíjat is fizethetünk!

Ami a fedélzeti szolgáltatásokat illeti, alapvetően két típust különböztethetünk meg az Air Berlin-nél. A Turista osztályt (Economy class) és a Business Osztályt, azaz Business class-t.

A fedélzeten ingyenesen szolgálnak fel ételt és italt valamint különböző magazinokat. A különböző snack-ekken kívül , 90 percen túli utak esetén még külön szolgálnak fel ételt.

Rövid és hosszú távú út esetén is vannak különböző szórakozási lehetőségek (filmek, zenék). Az újjítások közé tartozik, hogy az Air Berlin elkezdte felszerelni flttáját fedélzeti ineternet szolgáltatással, így rövidesen miden járat rendlekezni fog internet elérhetőséggel.

Külön szolgáltatásokkal várja az Air Berlin a gyermekeket. Minden járat fel van szerelve különböző játékokkal, füzetekkel, így a gyermekek sem fognak unatkozni a hosszabb utak esetén.

Keresse meg a legközelebbi repülőjegyet az Air Berlin egyik járatára és biztos, hogy nem fog csalódni az Air Berlin szolgáltatásaiban!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment