Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Fedezze fel Madridot!

Európa

Fedezze fel Madridot!

Fedezze fel Madridot!
szeptember 07
11:30 2016

Madrid Spanyolország fővárosa, bár nem rendelkezik tengerparttal, mégis Európa legélhetőbb városának számít és a városnak van egy olyan hangulata, amely magával ragadja az odalátogatót. További nagy előnye, hogy nagyon olcsón lehet Madridba utazni Budapestről, szinte mindig lehet kedvező áron repjegyeket találni.

Érdemes utunkat a Plaza Mayor-on kezdeni, amely Madrid központi és legnagyobb tere. A 16. században építették és leghíresebbé az ún. auto-da-fé „ünnepségek” tették. Madrid összes lakosa itt gyülekezett össze régen, hogy egy jót mulasson majd késő este pedig itt végezték ki az eretnekeket. Mai szemmel valóban elég bizarnak tűnik.

Madrid egyik elit negyedét fedi az ún. Paseo de Castellana, amely lényegében egy Északtól Délre található út Madridban a Paseo del Prado és Paseo Recoletos között. Ez Madrid pénzügyi központja, illetve itt találhatóak Madrid nívós hotelei, üzletei. A foci kedvelőinek kötelező meglátogatni Madrid ezen részét, hiszen itt található Santiago Bernabéu, a Real Madrid klubbjának központja, Madrid leghíresebb és látogatottabb stadiona.

madrid4

Ha szeretnénk egy nagyszerű képet csinálni Madridról, mindenképp menjünk fel a Círculo de Bellas Artes épületének teraszára, ahonnan Madridról a legszebb képeket készíthetjük felülről.

Madridnak meglepően sok zöld parkjai is vannak, ahol sétálhatunk, illetve délutánonként megpihenhetünk. A legnagyobb iylen park a Casa de campo, amely mintegy 1700 hektár területű. Ez azt jelenti, hogy ötször nagyobb a New York-i Central Park-nál. Az itt található kis tavacskán még akár csónakázhatunk is.

A másik népszerű park a Paseo de Buen Retiro. Itt találhatjul XII. Alfonz emlékművét, a Bukott Angyal szobrát, valamint itt is találhatunk egy kis tavacskát.

Tegyünk egy sétát a Gran Vía-n, amely Madrid egyik legfőbb látványossága a Plaza de España-tól egészen a Metrópolis épületéig. Ez mintegy 1 km-es utat jelent. Itt találhatóak Madrid legnépszerűbb bárjai boltjai és hotelei. Térjünk be a Museo de Chicote-be, amely neve ellenére nem egy múzeum, hanem egy bár, igaz néhány fénykép található a falon olyan hírességekről, akik jártak már ott.

A Gran Vía a Torre de Marid és az Edificio de España között ér véget. Itt tekinthetjük meg Miguel de Cervantes szobrát.

Madridban biztos nem fog senki sem csalódni, annak ellenére, hogy nincs tengerpartja, simán felveszi a verseny a másik híres spanyol várossal, Barcelonával.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment