Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Hogy kerülhetjük el az utazási betegséget?

Utazási tippek

Hogy kerülhetjük el az utazási betegséget?

Hogy kerülhetjük el az utazási betegséget?
szeptember 16
11:30 2016

Az utazási betegség nagyon problémás lehet, főleg akkor, ha nem kezelik azt a megfelelő időben.  Természetesen senki sem szeretne ilyen betegségben szenvedni, sem egy olyan személy mellett utazni, aki ebben szenved. Ezért érdemes ezt időben kezelni és elkerülni a kellemetlenségeket bármi áron.

Szerencsére több módon is elkerülhetjük az utazási betegségeket, a következőkben felsorolunk néhányat:

Ne fogyasszunk nehéz ételeket

Nehéz ételeket ne fogyasszunk utazás előtt. Mindig különös figyelmet kell szentelnünk annak, hogy mit is fogyasztunk az utazásunk előtt minimum egy nappal. Ne fogyasszunk zsíros és/vagy erősen fűszeres ételeket.  Fogyasszuk ételeinket kisebb adagokban. Továbbá próbáljuk elkerülni azon ételek fogyasztását, melyek megülhetik a gyomrunkat vagy gyomorégést okozhatnak. Fontos az is, hogy ne együnk semmit repülőre szállás előtt. Sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy gyorsan bekapunk még egy kis rágcsálnivalót utazás előtt, azonban ha tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk rosszul lenni, ne fogyasszunk semmit gépre szállás előtt.

Tartózkodjunk az alkoholtól

Az alkohol a legnagyobb ellenségünk amennyiben utazunk. Épp ezért próbáljunk tartózkodni az alkoholfogyasztástól utazásunkkor. Az alkohol a legfőbb kiváltó oka az utazási betegségeknek. Ne fogyasszunk alkoholt utazásunk előtt ellenben fogyasszunk rengeteg vizet.

ginger-for-motion-sickness

Fontos a pihenés

Sok olyan ember van, aki pihenés nélkül utazik. Vagy repülőről repülőre szállnak át pihenés nélkül vagy nem is pihennek megfelelően utazás előtt. A pihenés életünk fontos részét képezi és az utazás előtt sem tehetünk kivételt ezalól. Ha testünk kellőképp ki van pihenve, akkor sokkal jobban érezzük magunkat ellentétben azzal, amikor nem vagyunk kipihenve. Ha utazás előtt pihenünk akkor azzal biztosítjuk, hogy egy nyugalmas pihent utazásunk lesz.

Néhány gyógyszer jól jöhet utazásunk előtt

Ha szeretnénk elkerülni az utazási betegséget érdemes előtte elmenni egy orvoshoz. A felírt gyógyszerek segíthetnek nekünk, hiszen sok közülük gyorsan hat a rosszullét ellen. Ezek között vannak könnyen beszerezhető szerek mint például meclizine vagy dimenhydrinate tartalmú gyógyszerek.  Igaz, ezen gyógyszereket az orvosnak kell felírnia, vény nélkül nem kaphatóak. A Promethazine gyógyszer kifejezetten hányinger ellen javaslott, így el lehet kerülni vele a rosszullétet utazásunkor.

Néhány étel is segíthet

Van továbbá néhány olyan étel is, melyek segíthetnek betegségünk legyűrésében. Fogyasszunk sok zöldséget ha szeretnénk természetes orvosságot utazási betegségünkre. Továbbá a gyömbér a legjobb gyógyszer a hányinger ellen és minden utazási betegség ellen. Néhány szakértő javasolja, hogy viseljünk akupresszúra csuklópántot utazáskor, mivel az segíthet a rosszullét legyűrésében.

Az utazási betegség sok problémát okozhat valamennyiünknek, azonban a fenti lépéseket követve biztos, hogy elkerülhetjük a kellemetlenségeket utazásunk közben.

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment