Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Hogyan utazhatunk házi kedvenceinkkel?

Utazási tippek

Hogyan utazhatunk házi kedvenceinkkel?

Hogyan utazhatunk házi kedvenceinkkel?
szeptember 09
11:30 2016

Ha háziállítunkkal utazunk, akkor bizony néha sok problémával kell szembesülnünk, főleg ha nem vagyunk elég figyelmesek. A legfontosabb és a leghangsúlyosabb mondanivalója ennek a cikknek az az, hogy bizony vannak olyan pontok és körülmények melyeket fontos figyelembe venni, mikor haziállatunkkal utazunk. Ezek a következők:

Tervezzen előre el mindent!

Természetesen a legfontosabb mindenekelőtt, hogy tervezzünk meg midnent pontosan ha tudjuk, hogy háziállatunkkal utazunk. El kell dönteni először is mikor és hova utazunk. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy mennyi időre megyünk el vakációra. Mindezen részleteket pontosan tudnunk kell ahhoz, hogy jól megtervezett utat tudjunk magunkénak, amennyiben házi kedvencekkel utazunk.

Kutatás

Sok ember nem is gondolja, hogy mennyire bonyolult és nehéz lehet háziállattal utazni.  Ezen okból kifolyólag fontos pontosan utána nézni a részleteknek, hogy biztosítjuk, hogy biztonságosan fogunk utazni kedvenceinkkel. Így vegyük mindenképp a fáradtságot és tervezzük meg az utazásunkat több alternatívát megvizsgálva, nézzük meg, hogy háziállatunkat érdemes-e magunkkal vinni, hogy vannak-e háziállat barát helyek azon a helyen ahova érkezni fogunk.

Nemcsak légitársaságok nehezítik meg a háziállataink szállítását, hanem vannak olyan helyek is, ahol nincsenek vagy korlátozott számban vannak háziállat barát helyek. Mindez fontossá teszi az alapos kutatást utazásunk előtt és fontos, hogy tudjunk mindenről ami fontos lehet utazásunk alatt és előtt.

23042432-holiday-dogs-on-a-red-bag-dressed-as-tourists-Stock-Photo-dog-vacation-beach

Háziállat barát helyek

Nemcsak a tervezés fontos, hanem az is, hogy utána nézzünk, vannak-e olyan háziállat barát helyek ahova utazunk. Ha olyan helyre utazunk, ahova inkább családok utaznak, érdemes megbizonyosodni arról, hogy szabad-e háziállatokat magunkkal vinni. Érdemes a hotelt előre felhívni, ahol tartózkodni fogunk, hogy megbizonyosdjunk róla, hogy érkezhetünk-e házi kedvenceinkkel. A hotelek nagyrésze ugyanis nem támogatja vagy bátorítja a háziállatokkal való érkezést és tartózkodást, tehát fontos ezekről a részletekről előre megbizonyosodni.

Sok tennivalónk van nekünk is ha szeretnénk háziállatunkkal utazni. Először is biztosítanunk kell állatunk egészségét utazásunk előtt. Továbbá ellenőriztessük, hogy kedvenceinknek vannak-e tetveik és hogy minden szempontból egészségesek-e utazásuk előtt. Mindez fontos, hiszen senki sem szeretne egy hotelben lenni egy beteg háziállattal, így mindenképp végeztessük el az elengedhetetlen vizsgálatokat. 

Biztosítsuk kedvenceink minden oltását!

Végül, de nem utolsó sorban biztosítanunk kell utazásunk előtt házi kedvenceink minden oltását. Fontos magunkkal vinni az oltást igazoló dokumentum másolatát. Továbbá próbáljunk utazásunk előtt egy időpontot kérni állatorvosunknál egy általános vizsgálat céljából, ugyan ez nem előírás, de szükséges lépés.

Igaz nem könnyű manapság házi kedvenceinkkel utazni de ennek megkönnyítése érdekében soroltuk fel a fenti fontos pontokat, melyeket végigjárva és betartva  biztos megkönnyíti utazásunkat kedvenc háziállatunkkal.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment