Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Mit tehetünk ha járatunkat törölték?

Utazási tippek

Mit tehetünk ha járatunkat törölték?

Mit tehetünk ha járatunkat törölték?
szeptember 30
11:30 2016

Természetesen senki sem szereti ha járatát törlik, azonban sajnos néha előfordul, amely nagyon kellemetlen lehet számunkra.

Mindazonáltal rengeteg dolgot tudunk csinálni ebben az esetben. A továbbiakban segítséget nyújtunk, mit is tehetünk ebben az esetben:

Repüljünk reggelente

A járat törlések 1/3-a karbantartási ügyek miatt történik. Másrészről a törlések 2/3-át időjárásai problémák okozzák.  Nagyon ritkák a nap közbeni járattörlések, ezért érdemes reggelente utaznunk, amikor az időjárás is inkább megfelelő repülésre.

Foglaljuk le a megfelelő járatot ha nagy reptérről utazunk

Vannak olyan nagy repterek, melyek mindig átszervezik a kisebb regionális  járatok indulását. Ha el akarjuk kerülni a járatok törlését, próbáljuk kerülni a nagy központi reptereket, melyeken  ilyen helyi vagy más néven regionális légitársaságok gépei szállnak fel.

Hívjuk fel a légitársaságot azonnal

Ha törölték járatunkat, akkor az első dolog  amit tegyünk, hogy hívjuk fel azonnal a légitársaságot. Ne álljunk sorba a helyi helpdesk-nél, sorunkra várva. Inkább hívjuk fel őket, így könnyebben tudnak nekünk segíteni minden lehetséges módon. A légitársaság informálni fog minket a legjobb lehetőségeinkről és hogy mit kell tennünk, hogy tovább tudjunk jutni. Azonban  sajnos egy törölt járat sok kellemetlenséggel jár minden esetben így is.

Kérjünk kártérítést

Van továbbá jogunk is ahhoz, hogy néhány esetben kártérítést kapjunk az USA Közlekedési Minisztériuma szerint. Ha járatunkat törölték, néhány légitársaság kárpótolhat minket a következő járatra vagy segíthet újat foglalni. Néhány légitársság további kártérítést is ajánlhat, tehát fontos, hogy ezeket az opciókat is figyelembe vegyük amennyiben törlik járatunkat.

Vannak továbbá olyan weboldalak is, mint például a FareCompare, ahol ellenőrizhetjük légitársaságunk járattörlési előírásait. Bizonyosodjunk meg róla, hogy mindent megpróbálunk. Sok ember ugyanis elfejeti megkérdezni a légitársaságot ezekeről vagy nem is tudja mit kérdezzen. Ezért ne felejtsük el, hogy bizonyos esetekben jogosultak lehetünk ilyen kárpótlásokra, így érdemes utána járni mindennek.

Tervezzünk előre

Fel kell készülnünk mindig a legrosszabra. Próbáljunk egyenes járatot választani és ne szálljunk át másik városokban és próbáljuk ne elhagyni a repteret. Sokszor ugyanis hirtelen jöhetnek közbe váratlan események. Így tehát összességében amit tennünk kell az tervezés és tervezés, így mindig tudni fogjuk mit kell tennünk járatunk törlése esetében.

Habár a törölt járatok sok bosszúságot okozhatnak, sokmindent tehetünk ennek elkerülése vagy kezelése érdekében. A fenti pontok betartásával biztos jól tudjuk kezelni majd az ilyen helyzeteket.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment