Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Repüljön az Easy Jet járataival!

Utazási tippek

Repüljön az Easy Jet járataival!

Repüljön az Easy Jet járataival!
szeptember 18
11:30 2016

Az Easy Jet egy 1995-től működő fapados légitársaság, melynek székhelye a londoni Lunton reptéren található. Budapestről jelenleg négy országba tudunk a légitársaság repülőivel utazni, melyek: Anglia, Németország, Franciaország és Svájc. Ezen országokba hat városba lehet közvetlenül eljutni a budapesti Ferihegy reptérről: London, Berlin, Párizs, Lyon, Genf és Bázel. Természetesen a választék sokkal nagyobb, hiszen 31 országba tudunk eljutni a légitársaság gépeivel, 130 reptérre, majdnem 800 útvonalon. Érdekes megjegyezni néhány adatot, mely bizonyítja mennyire különleges helyet foglal el a légitársaság Európában. Az utóbbi években jelentős mértékben, 40%-kal csökkentették a viteldíjakat, míg az egy főre jutó CO2 kibocsájtást is sikerült csökkenteniük. Mindennek köszönhetően évente 65 millió utast szállítanak, melyből minden ötödik üzleti útra választja az Easy Jetet.

Flottája jelenleg Airbusokból áll,ezen belül is az A319-100 és az A320-200 típusaiból.

easy2

Ami a kézipoggyász előírásokat illeti, javarészt megegyezik a tipikus fapados járatok előírásaival. Minden utas max. 1 db kézipoggyászt vihet fel ingyenesen, melynek paraméterei: 56x45x25 cm lehetnek maximum, ebbe beleszámolva termászetesen a kerekek és a fogantyú méreteit. Súlykorlátozás nincs, azonban fontos megjegyezni, hogy a laptop táska is már kisebb kézipoggyásznak számít. A felszállás előtt ellenőrzik a táskákat és azok méreteit, így érdemes ezen részletekre figyelni, hogy elkerüljük a pótdíjazást a helyszínen.

Mivel rövid távú utakat kínál a légitársaság, ezért a fedélzetén nem ajánlanak online filmeket, zenéket, e-bookokat stb. Azonban van egy magazin, melyből rendelhetünk utunk során hideg és meleg ételeket, illetve italokat. Továbbá több souvenir is vásárolható. Pont a fenti korlátozások/hiányosságok miatt a fedélzeten szerencsére használható minden típusú elektronikus eszköz repülőgép üzemmódban.

Érdemes kicsit többet fizetni és a FLEXI árkategóriájú jegyeket választani, amennyiben rugalmasabb szolgáltatást szeretnénk. Ezáltal külön díj nélkül megváltoztathatjuk utazásunk idejét vagy akár az útvonalat is. Az egy ingyenes kézipoggyász mellett még plusz 2 db hasonló táska felvihető így, egy kisebb kézitáska valamint plus egy kézipoggyász. Továbbá a FLEXI típusú jegyekkel elsőként szállhatunk fel a repülőre. A fedélzeten pedig 5 font ellenében bármit fogyaszthatunk az étlapról.

Az Easy Jet megfelelő választás azoknak, akik könnyen, gyorsan szeretnének eljutni egyik pontból a másikba Európán belül. Ha kedvező árakra vágyik, keresse meg a Bravofly gyors keresőjében az Önnek legmegfelelőbb járatot és célállomást. Biztos nem fog csalódni a légitársaság szolgáltatásaiban!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment