Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Barcelona, Gaudí városa

Európa

Barcelona, Gaudí városa

Barcelona, Gaudí városa
október 12
11:30 2016

Látogassunk el Barcelonába, Spanyolország második legnagyobb városába! Ez a város világszerte is ismert, mind kultúrális, mind gazdasági szempontból. A város Észak-Spanyolországba található, Katalóniában, melynek egyben fővárosa is, továbbá a Földközi-tenger egyik fontos kikötővárosa.

images-1

Barcelona egy nagy város, azonban mem annyira nagy , hogy ne lehessen bejárni gyalog akár néhány nap alatt. Ha nyakunkba vesszük a várost, látogassunk el a Parc de la Cintadella-ba, a Parc de Joan Miró-ba és a Montjuic kastélyba. Ha begyalogoljuk a várost, sok olyan helyet láthatunk, melyek még a turista térképeken sem találhatóak. Látogassunk el a Sant Andreu kerületbe vagy fedezzük fel Eixample kevéssé ismert részeit.

images-3

Természetesen Barcelona Gaudí műveiről a legismertebb. Akárhova is gyalogolunk a városba, mindig belebotlunk egy Gaudí műbe, legyen az világi vagy vallási épület. A legnézettebb természetesen a Sagrada Familia, mely mind belül, mind kívül lenyűgöző látványt nyújt. Gülel park és a La Pedrera hasonlóan ismertek, ugyanakkor ne mulasszuk el a kevésbé ismert Gaudí műveket sem, mint például Palau Gülel-t, Casa Bateló, Torre Bellesguard, Casa Vicens és a Colónia Güllel-t, mely már picit Barcelonán kívül található.

Ha a zene szerelmesei vagyunk, Barcelónában sem maradunk program nélkül. Látogassunk el a Gran teatre del Liceu-ba, ahol mindig találunk valami érdekeset a programfüzetben. A L’Auditori, mely kb 2400 férőhelyes, a klasszikus zene helyszíne, azonban néha jazz vagy világszínvonalú zeneműveket is kifoghatunk itt.  Modern épülete miatt híres még a Palau de la Música Catalana, mely sok híres koncertnek ad helyszínt.

images-4

Barcelona továbbá Picasso fiatalkorának városa is. Ha végigmegyünk a Calle Reino Crista úton, a Calle Mercé-t keresztezve a 3. Szám alatt található Picasso családjának háza. Amennyiben Els 4 Gats-on megyünk, ott találhatjuk azt a helyet, ahol a kor művészei, mint pl. Picasso vagy Dalí gyülekeztek, társalogtak és beszélgettek a művészetről.

Este mindenképp menjünk ki a városba és együnk egy kis tapast. A Pintxos eredetileg egy baszk tapas, de kedvelt Katalóniában is. A legjobb hely, ahol ki tudjuk ezt próbálni az az Euskal Etxea, ahol is kis fogpiszkálókon tálalják nekünk a tapast. Kedvelt továbbá nagyon a patatas bravas is és eléggé ízletes.

Rengeteg más program várja még a turistákat Barcelonában, mint pl. A Montjuic vagy terészetes a város szép tengerpartja.

Használjuk ki az olcsó repülőjegyeket Budapestről Barcelonába és fedezzük fel ezt a szép mediterrán várost.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment