Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > British Airways

Utazási tippek

British Airways

British Airways
október 30
11:30 2016

A British Airways az Egyesült Királyság első számú légitársasága, Európán belül pedig az utasforgalmát tekintve a második legnagyobb légitársaság. A brit nemzeti légitársaság legnagyobb bázisa a Heathrow repülőtéren üzemel Londonban. A légitársaságnak kiterjedt hálózata van az óceánon túlra is, valamint Európán belül. A legnagyobb Atlanti-óceánon túli forgalommal rendelekező légitársaság Európában. Legfeltűnőbb ismertető jele a Union Jack (brit zászló) mintájú festése, amely a kezdetek óta különböző formákban, de mindig megmaradt.

aaeaaqaaaaaaaax0aaaajdhjnddiyjjhlwjiztytnddhmc04yzuwlwzlnmm5mmflntq3oa

A British Airways az Ibéria vállalattal egysülte pedig 2011 óta közösen az Internaitonal Ailrines Group alapítói, amely így a kontinens harmadik legnagyobb szállítójának számít. (Az első az Air France-KLM, a második a Lufthansa csoport)

Flottáját tekintve általánosságban elmondható, hogy Boeing és Airbus gépekből áll. A vállalatcsoport tulajdonában majdnem 400 repülőgép áll szolgállatban, ebből 200 gép a British Airways szolgállatában.

Fontos továbbá megemlíteni, hogy a British Airways mind a hat kontinensre biztosít menetrend szerinti járatokat, mely egyedülállóvá teszi a többi légitársasággal szemben.

A légitársaság 160 uticélra biztosít járatokat, melyek közül hat belföldi repteret jelent, a  többi pedig hat kontinensen található különböző repterek.

A légitársaság négy osztályon kínál jegyeket az uticélunk eléréséhez. Turistaosztály, turistaosztály plusz, business osztály és elsőosztály.

A turistaosztály szolgáltatásai attól is függnek, hogy az Egyesült Királyságon belül, Európán belül vay az óceánon túlra utazunk. Közös vonásuk, hogy kényelmes bőrülések és fedélzeti magazinok várják az utazókat. Amennyiben Plus árcsomagot vásárolunk, ízletes ételek közül választhatunk a menüről hosszabb távú utak esetén. A fedélzetre érkező gyermekeket is várják családbarát játék csomagokkal. A basic árkategória tartalmaz egy kézipoggyászt, amit felvihetünk. A Plus csomag esetében pedig a kézipoggyászon kívül még egy bőröndöt is magunkal vihetünk.

Hosszabb távú utak esetén minden üléshez tartozik egy személyes szórakoztatásunkat biztosító képernyő és fülhallgató, valamint természetesen ízletes ételeket szolgállnak fel a menüről.

2d8dddf000000578-3279022-image-a-18_1445249825897
Ha üzleti úton vagyunk és a programunk változhat akármikor, akkor lérdemes Bunisess class jegyet vásárolni. Ebbe bele tartozik nemcsak egy plusz bőrönd hanem priority felszállás is. A fedélzeten plusz körben szolgálnak fel még ételt és italt is, valamint sokkal nagyobb és kényelmesebb üléseket biztosítanak arra az esetre, ha még a fedélzeten is dolgoznunk kell. A legnagyobb előnye pedig nem más, mimt hogy bármikor megváltoztathatjuk az utunk idejét, így sokkal nagyobb flexibilitást ad nekünk.

Végül de nem utolsó sorban természetesen nagyobb luxust nyújt az első osztály.  Elsősorban hosszabb nemzetközi járatok esetén érdemes ilyen jegyet vásáolnunk, hiszen hosszabb utak esetén érdemes kiélvezni a British Airways által nyújtot luxust. Külön személyes tér, kényelmes ágy vár minket, amennyiben pihenni szeretnénk, személyes felszolgállás és a legkülönbözőbb szórakozási lehetőségek várják az első osztályú utasokat.

Bár a British Airways nem a legolcsóbb légitársaságnak számít, érdemes folyamatosan figyelemmel követni ajánlatait, főleg hosszabb utak esetén, hiszen a légitársaság szolgáltatásai kimagaslóak. Kövesse figyelemmel a British Airways járatait Budapestről és fogja ki a legjobb ajáltatot következő utazásához!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment