Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > London

Úticélok

London

London
október 31
11:13 2016

Aki Londont választja uticélnak Európa de talán a világ egyik legérdekesebb és legsokszínűbb városát fogja látni. Szerencsénkre nem is nehéz Londonba eljutni, hiszen barátságos áron vannak repülőjegyek az év minden szakában.

London egy sor nevezetességnek ad helyet, továbbá a világ egyik pénzügyi és egyben divat központja is. Mindenki ismeri a Westminster-palotát, főleg annak híres toronyóráját a Big Ben-t. A középkor során folyamatosan átépített palota, habár ma a kétkamarás angol parlament székháza, még hivatalosan mindig a Korona tulajdona és az angol uralkodó hivatalos székhelye. Habár többször tűz áldozatává vált és 1941-ben súlyosan megsérült a bombázások alatt, helyreállítása után teljes pompájával vár mindekit.

Szinte rögtön a palota mellett találhatjuk a Westminsteri apátságot, amely a gótikus művészet egyik remekműve, továbbá az angol uralkodók koronázási helyszíne.

London egyik másik jelképe a Tower of London. A Londoni Tower lényegében egy olyan épületkomplexum, amely a Temze partján lévő erődítmény, börtön fegyverraktár és rengeteg más funkciót töltött be. Ma már múzeumként is látogatható.

Természetesen a Tower mellett a kötelező látványosság a Tower Bridge. Már több mint 120 éves híd akár tengeri hajókat is képes átengedni. Ha szerencsénk van és látjuk, ahogy felnyitják a hidat, az állítólag szerencsét hoz nekünk.

Lehetne folytatni a sort, a Buckhingham palotával, London híres parkjaival vagy a Madamme Tussauds-val, azonban a szokásos látnivalókon kívül feltétlen fontos megemlíteni, hogy London a kultúra egyik fővárosa is. Így sokan nem tudják, hogy Londonban találhatóak a világ legnagyobb és legfelszereltebb múzeumai, melyek ráadásul ingyen látogathatóak. Itt kötelező múzeumokban tölteni egy kis időt, hiszen világhírű múzeumokban bővelkedik a város.

Mindenképp érdemes ellátogatnunk a British Museum-ba. Ez a világ legnagyobb emberi történelmét és kultúráját bemutató múzeum. Így kihagyhatatlan a múzeum, ráadásul olyan híres leleteket is láthatunk itt, mint pl. a Rosette-i kő vagy a páratlan múmiagyűjtemények.

A National Maritime múzeum, világ legnagyobb tengerészeti múzeuma is itt található, amely 10 ingyenesen látogatható gelériát tartalmaz, ahol térképeket, hajózási eszközöket láthatunk kiállítva.

A londoni Természettudományi múzeum pedig több millió élőlényeket bemutató galériákból álló világhírű múzeum. Itt nemcsak a ma élő, hanem rég kihalt őslények maradványait is megtekinthetjük.

Londonba érkezve így nem is csoda, ha a világ középpontjában érezzük magunkat, és még az éjszakai életről, szórakozásról még nem is esett szó!

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment