Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Mi szükséges egy londoni utazáshoz?

Európa

Mi szükséges egy londoni utazáshoz?

Mi szükséges egy londoni utazáshoz?
október 21
11:30 2016

Manapság egyre többen szeretnének Londonba utazni, főleg a Brexit miatt. Pont ezért szeretnénk több információt adni arról, mi is szükséges ahhoz, hogy ebbe a különleges országba tudjunk utazni az utóbbi hónapok változásainak tükrében.

Először is spanyol állampolgárok esetében elegendő az útlevél vagy a személyazonosságot igazoló dokumentum egy londoni látogatáshoz. Tehát nem szükséges semmilyen típusú turista vízum.

A többi EU-s tagállam esetében, illetve a Európai Gazdasági Térség tagjai számára hasonló követelmények vannak érvényben mint a spanyolok esetében. Tehát semmilyen változás nem történt ebben az esetben. Ezen országok a következőek: Németország, Ausztria, Belgium, Lengyelország, Magyarország, Csehország többek között, valamint a  Gazdasági Térség tagjai mint Norvégia, Izland vagy Liechtensteins.

Ugyanakkor vannak más nem EU-s tagállam országok, melyek esetében szintén nem szükséges vízum, mint például Hong Kong, Macao és Taiwan. Taiwan esetében chip-pel ellátott útlevél szükséges.

A világ többi országa esetében turista vízum szükséges ahhoz, hogy Londonba vagy más egyesült királyságbeli városba lehessen utazni. Természetesen a legjobb dolog amit tehetünk utazásunk előtt az az, hogy érdeklődünk a brit nagykövetségen vagy más hivatalos helyen országunkban. Nagyon fontos ezeket az információkat beszerezni időben utazásunk előtt, így biztosan el tudjuk kerülni a kellemetlenségeket.

Mindenképp vegyük figyelembe a fent leírtakat, hiszen az utóbbi hónapokban sok minden változott. Ha az Egyesült Királyságba szeretnénk utazni mindenképp kövessük a fenti tanácsokat hiszen ez egy gyönyörű ország, megéri ellátogatni és felfedezni!

 

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment