Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Afrika > Tenerife csodái

Afrika

Tenerife csodái

Tenerife csodái
október 05
11:30 2016

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb szigete, ahol egyben a szigetek fővárosa Santa Cruz de Tenerife található. A szigeten nemcsak csodálatos tengerpartok vannak, hanem gyönyörű tájak és látványosságok is. Évente több millió turista érkezik a szigetre, hogy részesei legyenek ennek a csodának.

Kezdjük a Teide nemzeti parkkal. Minden látogatónak ell kell ide jönnie a Mount Teide hegyre. A Teide hegy Spanyolország legnagyobb hegye, amely lenyűgöző tájjal várja az ide látogatókat. Sajnos a csúcstól számított néhány száz méter általában nem látogatható már. Ugyanakkor ha elég magasan vagyunk, beláthatjuk egész Tenerifét.

A Loro park egy állatkert, egy menedékhely sok egzotikus állatfajnak. Az itt található fajok széles választékát mutatják be, különös figyelemmel a papagájokra. Itt még egy papagáj múzeum is található, ahol több száz papagájfajt mutatnak be. A parkban találhatunk még játszóteret, egy helyi piacot és természetesen különböző állat show-at.

A Los Gigantes sziklák további példái a sziget természeti csodáinak. Minden évben több turistát vonz ez a természeti csoda a szigetre. A sziklák több ezer láb magasan egyenesen függőlegesen tornyosulnak az Atlanti-óceán felszíné felett. Egy kis csónak segítségével az óceánról is látatjuk, továbbá több étteremből és bárból is megfigyelehtjük a sziklákat.

A Guimar pirasimok lényegében egy hat piramisból álló épületegyüttes, melyek a 19. században épültek a városon kívüli területen. Azért is lenyűgözőek, mivel ezen piramisokat habarcs nélkül építették. Lehet külön is meglátogatni őket vagy akár kísérővel is bejárhatjuk a hat piramist egy túra keretében. A piramisok egy részégeti területen fekszenek, így egy múzeum is található itt.

 tenerife1

Természetesen nem szabad kihagyni a strandokat sem. Az egyik ilyen híres strand, melyet kiemelnék az a Playa de Las Teresitas. Ez a strand egy mesterségesen készített tengerparti rész az Atlanti-óceán partján. A parton a homokot a készítéskor a Szaharából hozatták, így ez az egyetlen tengerpart a Kanári-szigeteken, ahol nem fekete a tengerparti homok. Az ide látogatók úszhatnak az óceánban, napozhatnak vagy csak pihenhetnek. A tengerpart jól fel van szerelve mindennel, mint például mosdók, kinti zuhany állványok, öltözők és éttermek.

Tenerife sok mást is tartogat még, mint például a Candelaria bazilika, a természettudományi múzeum, a Tenerifei auditorium vagy a Puerto de la Cruz-i botanikus kertek.

Érdemes az év minden szakában megnézni a lehetőségeket, hiszen a folyamatos jó idő miatt egész évben látogatható a sziget. Utazzon el Ön is Tenerifére Budapestről az év bármelyik szakában is legyen szabadsága!

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment