Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Utazzon a Vuelinggel!

Utazási tippek

Utazzon a Vuelinggel!

Utazzon a Vuelinggel!
október 09
11:30 2016

A 2002-ben alapított Vueling Spanyolország jelenlegi második legnagyobb légitársasága, melyek spanyolországi főbázisa Barcelónában van, másik pedig Olaszországban, Rómában. Több desztinációi Európa-, Ázsia- és Afrika-szerte szolgállják ki az utasokat. Jelenleg Spanyolországban csak a Ryanair múlja felül az utasok számában a Vuelinget. Habár eredetileg fapados légitársaságként indult, mára már hagyományos légitársaságként is szolgál, megtartva a hagyományos fapados tulajdonságait.

Uticéljai nagyjából 163 helyet számlál, ami naponta például 300 járatot jelent a barcelonai El-Prat reptéren. Spanyolországon belül több bázisa is van: Sevilla, Bilbao, Madrid, Valencia, La Coruna. Spanyolországon kívül pedig négy helyen vannak bázisai: Amszterdam, Párizs, Róma, Firenze.
Ami a flottáját illeti, jelenleg a Vueling Airbus A320 típusú gépeivel rendelkezik. Ez nagyjából 200 gépet jelent, melyből 103 van aktívan állományban.

Ami a Vueling szolgáltatásait illeti, sok jellegzetességgel rendelkezik a légitársaság.
Például a Vueling az egyetlen fapados légitársaság, mely csatlakozást biztosít a British Airways járataival a londoni Heathrow reptéren. Hasonló csatlakozásokat biztosít a Qatar Airways és a Royal Jordanian gépeivel is.

Sok fapados légitársasággal ellentétben három típusú szolgálltatást, jegyet tudunk vásárolni.
Az egyik a Basic, melybe lényegében csak az utazás és az ahhoz tartozó ülés tartozik. A második kategória az Optimum, melybe az üléshez és maga az utzáshoz még tartozik egy bőrönd is.
Végül az Excellence „csomag”, melybe az ülés, utazás meleltt bőrönd, kiszolgálás, priority felszállás és speciális üléshely tartozik.

reprasentative-vueling-umfrage-zeigt-worauf-deutsche-urlauber-abfliegen-png

Ami a kézipoggyászokat illeti, a Vueling a szokásos 55x40x20 cm-es paramétereket használja a poggyászokkal kapcsolatban. Ami a súlyt illeti, a kézipoggyász nem haladhatja meg a 10 kg-ot. Mindig ellenőrizzük az érvényes szabályozásokat, így elkerülve a helyszínen fizetendő pótdíjakat.
Ugyanakkor ha az Optima fare, Economy Check és az Excellence dare típusú jegyek esetében jogosultak vagyunk 1 db 23 kg-os poggyász felvitelére.
A légitársaság honlapján találhatunk egy nagyon hasznos checklist-et, melynek segítségével megbizonyosodhatunk arról, hogy mindent megtettünk-e időben utazásunkkor.

Érdemes utazásunk során gyűjteni a potokat, hiszen a légitársaság pontgyűjtő programja segítségével sok előnyre tehetünk szert következő utazásunkor az összegyűjtött pontok után.
A légitársaság honlapjáról összességében elmondható, hogy felhasználóbarát és rengeteg opció és szűrő alapján kereshetünk jegyeket bármelyik városba.

Próbáljuk ki a következő alkalommal a Vueling légitársaság egyik járatát, akár átszállással a British Airways egyik járatával vagy akár átszállás nélkül és utazzunk európai, afrikai vagy akár ázsiai desztinációira.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment