Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Utazzon a skandináv Norwegian Airlines-al!

Utazási tippek

Utazzon a skandináv Norwegian Airlines-al!

Utazzon a skandináv Norwegian Airlines-al!
október 16
11:30 2016

A Norwegian Air Shuttle ASA, rövidebb nevén a Norwegian légitársaság, bár kevésbé ismert, mégis Európa haradik legnagyobb fapados légitársasága, mely utasok tekintetében is benne van az első tízben (kilencedik helyet foglalja el). Habár már 1993-ban megalapították, a légitársaság 2002 óta működik fapados légitársaságként, és indít járatokat Skandinávián kívül is. Talán Magyarországon azért is kevésbé ismert, mert leggyakoribb járatai Skandinávián belül működnek, ugyanakkor rengeteg Business class jegyet biztosít Londonba, továbbá turista járatokat a Mediterráneumba vagy a Kanári-szigetekre. (több mint 30 millió utast ebbe a régióba!).

Ma már elmondhatjuk, hogy a légitársaság 416 útvonalon működtet járatokat kb. 126 célállomásra, 35 országba, négy kontinenst érintve . Ezek Európa, Észak-Afrika és a Közel- Kelet régiói, melyekre turista és business utakat isindít a Norwegian Airlines.

Természetesen leggyakrabban Skandinávián belül indít járatokat, pl. Osloból Bergenbe. Ez kb. napi 15 járatot jelent. Második leggyakorabbi útvonala Londonba vezet, melyek általában Business class utak. Ezzel szemben a Mediterráneumba például napi egy vagy két járatot indít a főbb északi városokból.

A légitársaság flottája 2016-ban 110 géppel rendelkezett, melyek az Airbus és a Boeing típusai. Rövid távú utakon az Airbus A320, A31LR és a Boeing 737, 800 és 800 MAX típusai működnek, míg hosszabb távú utak esetén a Boeing 787-8, illetve 787-9 típusai működnek.

nor02

Fontos részlet még a felvihető kézipoggyászok kérdése. A Norwegian Airlines egy darab kézipoggyászt enged felvinni, valamint még egy kisebb személyes táskát. Ez lehet nők esetén kis női táska vagy esetleg egy lap top táska. A csomagok súlyát a vásárolt jegy határozza meg. A LowFare, LowFare+, Premium jegyek esetén a kézipoggyász paraméterei: max.  55 x 40 x 23 cm lehetnek. Súlya pedig: maximum 10 kg. Flex, PremiumFlex típusú jegyek esetén szintén 55 x 40 x 23 cm paraméterűek lehetnek, ugyanakkor súlya elérheti a 15 kg-ot. Csecsemők esetén felvihetünk bizonyos mennyiségű szükséges csomagot a kisbaba ellátására.

Természetesen mindig ellenőrizzük az éppen érvényes szabályozásokat, így elkerülhetjük a helyszíni pótdíjjazást.

Rövid távú utak esetén, melyek 1 óra 20 perc vagy ennél kevesebb ideig tartanak, menüről rendelhetünk italt, ételt, míg hosszabb távú utak esetén három fogásos menüt szolgálnak fel a fedélzeten az utasoknak.

Fontos részlet lehet, hogy a Norwegian Airlines legtöbb járatán, főleg Európán belül és a Kanári-szigetekre repülő járatain biztosít fedélzeti WIFI szolgáltatást.

Próbáljuk ki a több díjat is elnyert Norwegian Airlines egyik járatát következő utazásunk alkalmával!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment