Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > A csodálatos Thaiföld

Ázsia

A csodálatos Thaiföld

A csodálatos Thaiföld
november 14
11:30 2016

A délkelet- ázsiai ország igazán vonzó nyaralási célpont lehet számunkra. Ennek az ázsiai országnak a neve Thailföld vagy régi nevén Sziám. Habár az ország földrajzi régiói igen változatosak és különböznek egymástól, az átlag hőmérsékletnek köszönhetően szinte egész évben látogatható. Az országra jellemző trópusi monszun éghajlatnak köszönhetően ugyanis egész évben szinte egy átlagos, kellemes hőmérsékletet tapasztalhatunk. Ennek köszönhető, hogy Bangkokban januárban pl 26 fokot mérhetünk, míg júliusban 28,5 fokot!

Thailföld egy ezerarcú ország, ahol a Távol-Kelet minden oldala megmutatja magát. Évezredes kultúráról árulkodnak a régi kolostorok, a Buddha-szobrok, a csendes kis nomád falvak.

thailand-ayuthaya-ss

Habár a nomád hegyi törzsek falvai is egyre inkább vonzzák a turistákat, természetesen a leglátogatottabb célpont az országban a főváros, Bangkok.

Mielőtt azonban rátérnénk Bangkok városára fontos felsorolni néhány kultúrális különbséget, amit minden odalátogatónak illik betartania. Ne feledjük, hogy Thaiföld egy ázsiai ország, így itt egy európai ember valóban érezni fogja, hogy egy teljesen más kulturális közegben mozog, így néha a számunkra tiszteletet, kedvességet kifejező gesztusok is más jelentéssel bírnak ebben az országban!

Fontos, ha egy templomba vagyis egy szent helyre lépünk be, adjuk meg a teljes tiszteletet. Vegyük le lábbelinket és megfelelő ruhában lépjünk be a helyre. Thaiföldön a rövid ruhák, pl. shortok viselete csakis a tengerparton vagy sportoláskor elfogadhatóak, így erre figyeljünk, amennyiben kulturális helyeket látogatunk meg.

Bár kevésbé szokott jellemző lenni a turistákra, ne felejtsük el, hogy a vallás és a királyi család Thailföldön szent. Ne tegyünk sértő megjegyzéseket rájuk!

Ne érintsük meg mások fejét és ne adjunk át semmit fej fölött. Ugyanígy fontos különbség a váll megveregetése, amit nem néznek jó szemmel Thailföldön.

Érdekes az is, hogy általánosságban a dühöt, a veszekedést nagyon negatívan ítéleik meg a thailföldiek és szinte minden esetben elzárkózódnak tőlünk ha dühösnek, ingerültnek látnak minket.

Végül de nem utolsó sorban a lábak átvetése tiszteletlenségnek számít, így kerüljük azt, főleg idősek jelenlétében.

Ha a fentieket betartjuk, biztos, hogy nem lesz semmilyen kellemetlen élményben sem részünk.

gran-palacio-bangkok-tailandia

Bangkok városa egyben Thaiföld legnagyobb városa is. Legfőbb látványossága a Grand Palace (Nagy Plaota) és a Wat Prakaew, mely a 18. században  épült és majd 150 évig a királyi család otthona is volt.

Hasonlóan tiszteletet parancsoló építmény a Hajnal Temploma, vagyis a Wat Arun.  A 19. század első felében épült templom az egyik legismertebb Délkelet-Ázsiában. A templom ősi Khmer stílusba épült. Közelről lenyűgöző látványt nyújt a díszes, virágmintás sztupa látványa. A templom egyben az új főváros alapítását is jelezte, mikoris elesett Ayutthaya.

Ha szeretnénk vásárolni valamit, akkor feltétlenük nézzünk el az ún. úszó piacokra. Lényegében arról van szó, hogy itt kis jellegzetes csónakokban árulnak különböző árukat mindenkinek, így az egy meglehetősen kivételes vásárlási élményt nyújt számunkra.

yaowarat-road-chinatown

Hasonlóan izgalmas élmény ha végig sátálunk Bangkok Chinatown negyedében. Ez egy elég színes és mozgalmas része a városnak, ahol nagyobb ünnepeket is tartanak, mint pl. a kínai új év fesztivál.

A fentieken kívül Bangkok rengeteg látnivalót tartogat még számunkra, mint például a Wat Pho Wat Arun, a Phra Sumeru erőd, vagy a Chatuchak hétvégi piac.

Bangkokon kívül még vonzó látványosság a látogatóknak a hegyi nomád törzsek falvai, melyek szintén évente több és több emebrt vonzanak.

Látogassunk el erre a kellemes éghajlatú delkelet-ázsiai országba. Mivel egész évben látogatható, biztos kifogunk az év során olcsó járatokat Bangkokba!

 

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment