Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > Dubai a Perzsa-öböl gyöngye

Ázsia

Dubai a Perzsa-öböl gyöngye

Dubai a Perzsa-öböl gyöngye
november 07
11:30 2016

Fedezzük fel az Arab-félsziget egyik igazi gyöngyszemét, Dubait, amely mesés célállomás lehet következő utazásunk alkalmakor. Dubai a Perzsa-öböl déli részén található és része az Egyesült Arab Emírségeknek, mely 7 emírséget fogal magában. Az Emírségek legnagyobb városa, amely már nagyjából 150 néve létezik, továbbá a második legnépesebb városa is egyben Abu-Dzabi után. Garantáltan jól fogjuk érezni magunkat ebben a városban, hiszen a közhiedelemmel ellentétlen Dubai fő bevételi forrása a turizmusból származik, így biztos, hogy különösen nagy figyelmet fogunk kapni ottlétünk alatt. Segítségünkre siet a város éghajlata is, hiszen a legtöbb hónapokban 40 fok fölé is felkúszhat a hőmérő higanyszála, de általában ősszel és tavasszal mérhetőek az elviselhető 25-35 fokok. Nem ritka azonban a városban a téli 25 fok sem! Lássuk mit tartogat számunkra Dubai?

Elkerülhetetlen látvány a Dubaiba érkezőknek a Burdzs Kalifa felhőkarcoló. Jelenleg ez a világ legmagasabb felhőharcolója a 828 méteres magasságával. Nem csoda, ha a város felé haladva már látható a felhőkarcoló, amely mint egy hatalmas tű magasodik ki a városból. Amennyiben tehetjük, mindenképp látogassunk el az épület 134. emeletére, vagyis a tetőtérre, ahonnan csodálatos látvány tárul elénk akár nappal, akár éjjel látogatunk el oda. A város egésze tárul elénk a magasból és lenyűgöző látványt nyújt Dubairól.

Ha további elképesztő látványra vágyunk akkor tegyünk egy sétát a Jumeirah Beach Walk-nak nevezett tengerparti sávon, amely lényegében egy 36 toronyból álló lakóövezet, lakásokkal, hotelekkel studiókkal, házakkal.

dubai_wingsuit_flying_trip_7623566780

Természetesen Dubai nincs híján lenyűgöző épületeknek vagy építményeknek. Ilyen például a Pálma-szigetként elhíresült Jumeirah Palma. Lényegében ez egy a Perzsa-öbölben létesített mesterséges sziget, melyre azután ingatlanokat létesítettek. A pálmafa levelein luxusvillák találhatóak, míg a törzsén, a hullámtörőkön hotelek találhatóak. A legelképesztőbb talán a pálmafa közepén elhelyezkedő hotel, az Atlantisz. Azonban nemcsak hoteleket és villákat találunk itt, hanem egy Aquaparkot is az Aquaventure-t. Itt rengeteg játékos program várja a felnőtteket és gyerekeket is egyaránt, majd pihenésképp egy mesterséges tengerparton is megpihenhetünk.

burj_al_arab

Ha szeretnénk még egy elképesztő épületet látni akkor feltétlen nézzük meg a Burdzs al-Arab hotelt, vagyis az Arabok tornya hotelt. Ez a világ legmagasabb hotele 321 méteres magasságával, valamint a világ első hétcsillagos szállodájaként nyitotta meg kapuit 1999-ben. Pont ezen okból kifolyólag valószínűleg nem egy estét fogunk itt tölteni., hiszen a legolcsóbb szobát is legalább 1000 dollárért hirdetik a Burdzs al-Arab-ban. Az épület előtt készült fénykép azonban nem maradhat el, hiszen a különlegessége a hotlenek az a formája. Az arab kis hajó formáját kívánták visszadni a tervezők, ezért is néz ki a hotel egy vitorlának. Eredeti céljai között az is szerepelt , hogy Dubainak egy jelképet is adjon a hotel.

Dubai rengeteg más csodával vár még minket, hiszen itt található az elképesztően hatalmas, szinte hihetetlen bevásárlóközpont a Dubai Mall, de a látványosságok és csodák még hosszan sorolhatóak.

Fedezze fel Ön is ezt az elképesztő mesevilágot és foglalja le következő utazásához a legolcsóbb repülőjegyet Dubai városába!

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment