Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > Fedezzük fel Koreát!

Ázsia

Fedezzük fel Koreát!

Fedezzük fel Koreát!
november 16
11:30 2016

Fedezzük fel a Kelet-Ázsiában található több ezer éves kultúrával rendelkező Koreát! A Kelet -Ázsiában található, 1100 km hosszan a Csendes-óceánba benyúló peninszula két országnak ad otthont 1953 óta. Az egyik ország a demokratikus Dél-Korea, a másik a Koreai Nép Demokratikus Köztársaság, melyek egy történelmi egységet alkottak azelőtt. Keleten Japán, nyugaton Kína határolja a koreai peninszulát.

A déli ország, Dél-Korea, a világ egyik vezető hatalma, egy nagy múlttal rendelkező  ázsiai ország, mely tíz milliós várossal rendelkezik, mint például Szöul, Puszan, Tedzson vagy Kvangdzsu.

korean-palace-and-market-tour-in-seoul-including-insadong-and-in-seoul-122569

Utazásunk előtt illik néhány kulturális szokásról szót ejtenünk, hiszen ázsiai országról lévén szó, itt valóban találkozhatunk a mi kultúránktól különböző szokásokkal.

Az üdvözlés alkalmával hagyományosan meghajolni illik. Fiatalok körében igaz az integetés és a kézfogás is elterjedt, azonban koreai nő sosem fog kezet külföldi férfival.

Amennyiben megszólításra kerül sor, soha ne használjuk a személy keresztnevét, ez nagy illetlenség. Használjuk, amennyiben tudjuk a vezetéknevet vagy a Mr. Mrs. stb plusz vezetéknév kombinációt.

A testbeszédre általánosságban jellemző, hogy a koreaiak családi közegen kívül nem tartják illőnek a testi érintkezést. Ennek megfelelően nem szoktak külföldieket hátba vagy vállon veregetni. Lábunkat ne tegyük fel sehova sem, illetve ne nyújtózzunk feltűnően.

Étkezésnél is akadnak néhány különbségek. Talán a legfontosabb, hogy ne töltsünk az asztalnál a másiknak italt, ezt iletlenség. Az etikett szerint nő tölthet italt férfinak, azonban nő másik nőnek nem tölthet italt.

Fontos megjegyzeni, hogy borravalót adni illetlenség, néha ezt is ki írják a bárokban, éttermekben. Amennyiben egy koreai hív meg minket étkezésre, minding rendelni fog italt az étkezés után, ezt soha ne utasítsuk vissza, nagy illetlenség!

A fenti ismeretekkel felvértezve most már magabiztosan kezdhetjük el utazásunkat Szöulba.

seoul-skyline-and-han-river-south-korea

Az egyik legismertebb látványosság Szöulban a régi hatalom egykori központja, a Gyeongbokgung Palota. A késő 1300-as években épült palotát többször lerombolták, majd újra építették. Számoljunk minimum egy órára a palota látogatására, így valóban megismerhetjük a korabeli koreai építészetet és királyi udvartartás történetét.

A palotáttól nem messze található egy gyönyörűen restaurált kis koreai falu, a Bukchon Village. Ha szeretnénk megtudni, milyen lehetett a 600 évvel ezelőtti koreai élet, Bukchon falvában ezt könnyen átélhetjük. A faluban rengeteg szépen restaurált hagyományos koreai faházakat találhatunk, más néven hanok-okat.

Ha Szöulban szeretnénk kicsit vásárolni vagy csak meginni valamit, akkor feltétlen látgassunk el Itaewon negyedbe, amely közel található a USA katonai bázisához. Ebben a negyedben találhatunk bárokat, éttermeket és rengeteg boltokat különböző koreai produktumokkal.

Szinte minden turista megfordul ebben a negyedben, hiszen rengeteg lehetőségünk van szórakozásra is itt.

Hasonlóan ismert vásárló hely a Namdaemun piac, amely szinte majdnem egész nap nyitva van. Itt mindenféle dolgokat vásárolhatunk és nagyon kedvező áron.

Szöul rengeteg történelmi és kultárális hellyel vár még minket, mint például a Changdokkung a koreai Csoszon-dinasztia egyik palotája, a Gwanghwamun palota vagy Jogyesa templom.

Találja meg a legközelebbi legolcsóbb repülőjegyet Szöul városába és legyen részese ezeknek a fantasztikus élményeknek!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment