Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Málta egy varázslatos sziget

Európa

Málta egy varázslatos sziget

Málta egy varázslatos sziget
november 09
11:30 2016

Máltát nem véletlenül hívják élő múzeumnak, hiszen nemcsak több ezer éves történelemmel, hanem gyönyörű természeti csodákkal is találkozhatunk ezen a szigeten. Bárhova is megyünk ezen a szigeten a látnivalók valamint a csodálatos épületegyüttesek lélegzetelállítóak látványt nyújtanak.  A leglélegzetelállítóbb látvány talán a fehér színű sziklák a világos kék színű tenger mellett.

A sziget múzeum jellegét továbbá erősíti a tény, hiszen régi történemének valamennyi épületei láthatóak még ma is. Visszautazhatunk az időben és láthatjuk a prehisztorikus idők emlékeit, Szent Pál örökségét vagy akár a Szent János rend tetteit, akik akik a kereszténységet védték Málta szigetén.

Természetesen nemcsak a történelmet élvezhetjük itt. Máltán majdnem egész évben napos, szép idő van, így mindig van lehetőségünk kinti programokon részt venni.

Máltában talán a legjobb a mérete, hiszen akár 48 óra alatt körbejáhatjuk és változatos programokban vehetünk részt. Bejárhatjuk a sziget látnivalóit, kipróbálhatunk néhány vizi sportot és még így is időben érezünk haza az éjszakai élet kezdetére. Nézzük, mit is láthatunk Málta szigetén?

57634_d2ea4c72f34f423135a42747aceadecae4ac76fa_full

Málta történelmi érdekességei

Igazán hátborzongató élmény lehet egy igazi halottak városát meglátogatni. A görög „föld alatti” kifejezésből eredő Hypogeum a Málta szigetén található halottak városa vagyis nekropolisz görögül. A közel 4000 éves nekropolisz összes kamrája és szobája a sziklákból lett kifaragva nagy precizitással. A máltai halottak városa több mint 7000 holttestet rejtett.

Ha valami igazán lenyűgözőt és valami megalitikusat szeretnénk látni, látogassunk el a testvérszigeten, a Gozo szigeten található Ġgantija Templomokhoz. A templomok hatalmas megalitikus falai lenyűgöző látványt nyújtanak a Xagħra domb déli lejtőjén. A szigeteken ez a legrégebbi eddig feltárt megalitikus építmények. A két templom összesen 40m2  fed be.

Amennyiben Szent Pál nyomában szeretnénk járni, látogassunk el a róla elnevezett katedrálishoz. Eredetileg ezen a helyen Publius római helytartó villája állot, aki fogadta Szent Pált a szigeten Kr.u. 60-ban. Az eredeti római stílusban épült templomot eltörölte a föld színéről egy földrengés, így a jelenleg is látható katedrális az új barokk stílusú épület. Építője Lorenzo Gafa, akire nagyban hatott az itáliai mester, Borromono. A katedrális két harangtornyán található kígyó motívumok Szent Pál első csodatettére utalnak.

Ha tehetjük látogassunk el Birżebbuġa-ba, ahol a Għar Dalam Barlangok és Múzeum található. Ezekben a 145 m hosszú a sötétség barlangjának nevezett mészkőbarlangokban még törpe elefántok, vizilovak, madarak és kis emlősök maradváynait is láthatjuk a mészkőben.

View of Valletta with Our Lady of Mount Carmel church dome, Malta

Málta legjobb éttermei, bárjai

Ha szeretnénk kipihenni a nap fáradalmait, az egyik legajánlottabb étterem a szigeten a Tarragon, ahol gyönyörű látvány mellett vacsorázhatuk meg. A fával borított padló a fehér abroszterítős fából készült asztalok és a finom mediterrán menük kivéletes hellyé teszik ezt az éttermet. A Tarragon specialitása a friss hal, melyet még aznap fogtak és hoztak a közeli öbölből.

A Beat House étterem egy nagyon jó értékeléseket begyűjtött hely, ahol szintén finom friss halas tálakat próbálhatunk ki. A nyilvánvaló halas tálak mellett más ételek is elérhetőek barátságos áron.

Ahogy láthattuk Málta rengeteg programmal és látnivalóval várja az ide látogatókat. Ha még ez sem lenne elég, átugorhatunk a szomszédos testvér szigetekre, így nyaraláson belül még tehetünk egy plusz kis nyaralást.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment