Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Melyek a világ legbiztonságosabb légitársaságai ebben az évben?

Utazási tippek

Melyek a világ legbiztonságosabb légitársaságai ebben az évben?

Melyek a világ legbiztonságosabb légitársaságai ebben az évben?
november 04
11:30 2016

Habár a repülőgép az utazás egyik legbiztonságosabb módja, hiszen annak a a valószínűsége, hogy balesetet szenvedünk egy repülőgépen kevesebb, mint otthon meghallni a lépcsőről leesve. A biztonság megszállottjainak és a repülés phobiában szenvedőknek azért összeállítottunk egy listát 2016 legbiztonságosabb légitársaságairól.

A következő rangsort a német JACDEC (Jet Airliner Data Crash Data Evaluation Centre) cég állította össze, amely globális biztonsági analíziseket készít a repülés iparágában.

A lista a következő:

2016 első 5 legbiztonságosabb légitársaságai a következők: Cathay Pacific Airways (Kína, Hong-Kong), Emirates (Egyesült Arab Emirátusok), EVA Air (Taiwan), Qatar Airlines (Qatar) és Hainan Airlines (Kína). Ezek az ázsiai és közel-keleti légitársaságok lettek 2016 legbiztonságosabb 5 légitársaságai. Továbbá meg kell említenünk a nem annyira biztonságos légitársaságokat is, melyek a legkevésbé biztonságostól a biztonságosabbakig a következőek: Vietnam Airlines (Vietnám), Lion Air (Indonézia), China Airlines (Taiwan), Avianca Colombia (Kolumbia), Garuda Indonesia (Indonézia), Malaysia Airlines (Malajzia).

images

Ebben az évben a Vietnam Airlines a 60. helyet foglalja el, annak ellenére, hogy a legkevésbé biztonságosabbnak számít csoportján belül.

Az egyik legmeglepőbb eredmény, melyet a listán látunk, az az ír Ryanair légitársaság, mely a rengeteg panaszok ellenére a 34. helyet  foglalja el, csak kilenccel van hátrébb a spanyol Ibéria légitársaságtól a listán, de talán még meglepőbb, hogy az Air France, American Airlines és Turkish Airlines is mind hátrébb vannak a listán, állítja a JACDEC.

Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a lista első 44 helyezete között a különbség elenyésző, így ezeket akár vehetjük egy nagy csoportnak is. Lényeges különbség a repülés biztonságban a lista 45. helyétől kezdve jelenik meg.

A fenti lista segítségével magunk választhatunk  a légitársaságok közül ismerve biztonsági rátájukat, de ne felejtsük el, nem kell tartanunk a repüléstől, hiszen az utazás egyik legbiztonságosabb módja.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment