Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Mit tehetünk a maradék külföldi aprópénzünkkel?

Utazási tippek

Mit tehetünk a maradék külföldi aprópénzünkkel?

Mit tehetünk a maradék külföldi aprópénzünkkel?
november 11
11:30 2016

Biztos Önnel is előfordult már, hogy hazatérve külföldről tele van a zsebe külföldi valuta aprópénzekkel? Ezeknek az aprópénzeknek nagyon megörülünk ha még külföldön vagyunk és ha például szeretnénk egy jegyet váltani Lisszabonban egy régi villamosra, hogy körbejárjuk a várost, vagy ha szeretnénk egy kávét meginni a kedvenc kis olasz városunkban. Azonban ha hazatérünk és ezeket az aprópénzeket zsebünkben találjuk, sajnos már nem vesszük semmi hasznát nekik, hiszen a bankok nem váltják azt be. Ilyenkor gyakran kérdezzük meg magunktól, mit is tegyünk a maradék aprópénzzel?

Szerencsére van néhány tippünk, hogy mit is tegyünk ebben az esetben.

– A valuták nagyrésze lehet, hogy már többé nem is lesz többé használatban, hiszen az Európai Unión belül egyre több ország vált az euróra, így sok régi valuta már csak történelem marad. Amennyiben azonban ismerünk tanárokat egy iskolában, lehet, hogy ők értékelni fogják a megmaradt pénzérméket. Például földrajz vagy történelem óra esetén, mivel már nincsenek különbségek a valuták között, az érmék érdekesek lehetnek bizonyos órák alkalmával.

shutterstock_3332534-575x382

– Ha van olyan barátunk, akik épp terveznek utazni az adott országba, kedves gesztus lehet odaadni nekik a megmaradt pénzérméinket, így könnyen megszabadulhatunk feleslegessé vált pénzérméinktől.

– Néhány ember szereti gyűjteni a megmaradt pénzérméket és amennyiben ezt a hobbyt mi is űzzük, összegyűjthetjük őket egy kis dobozba. Nem sok helyet foglal egy ilyen kis tároló, így sok érdekes pénzérmét gyűjthetünk össze.

– Amennyiben kicsit szentimentálisabbak vagyunk és valami kedves dolgot szeretnénk készíteni, összegyűjthetjük őket egy emlékkönyvbe. Így a meglátogatott városról készült képek mellé nemcsak képeslapot, hanem érméket is tehetünk.

Ahogy láthattuk, rengeteg dolgot kezdhetünk a megmaradt külföldi pénzérméinkkel. Most már csak ki kell választani, melyik opció áll legközelebb hozzánk.

 

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment