Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG

Bravofly blog oldal – A felhasználás feltételei

Üdvözöljük a http://blog.bravofly.hu/ weboldalon, a BravoNext SA blogszolgáltatásában, amellyel friss hírekhez, információkhoz és utazási ajánlatokhoz juthat, valamint olcsó járatokról és népszerű úticélokról olvashat. A weboldal e-mail szolgáltatást és/vagy egyéb üzenetküldő és kommunikációs csatornákat (a továbbiakban: „Blogszolgáltatások”) nyújthat, amelyek segítségével más látogatókkal kommunikálhat. A BravoNext SA egy Svájcban bejegyzett vállalat (cégjegyzékszám: CHE -115.704.228), székhelye: Vicolo de’ Calvi 2 – 6830 Chiasso, Svájc (a továbbiakban: „Bravonext”).

A blog weboldalának (a „Weboldal”) használatával és hozzászólások közlésével Ön automatikusan elfogadja a Bravonext adatvédelmi szabályzatát és jelen felhasználási feltételeket („Bravonext felhasználási feltételek”). Használat előtt, kérjük, tekintse meg ezeket a dokumentumokat. Mivel ezek a dokumentumok és a Weboldal felhasználási feltételei időről időre változhatnak, kérjük, rendszeresen ellenőrizze a változásokat, mivel a Weboldal folytatólagos használatával Ön automatikusan elfogadja azokat. Ha nem ért egyet az említett dokumentumokkal, ne használja a Weboldalt.

Ön tudomásul veszi, hogy a Blogszolgáltatást kizárólag üzenetek és a Blogszolgáltatással kapcsolatos, arra érvényes anyagok megosztására, küldésére és fogadására használhatja. Többek között tudomásul veszi, hogy tilos a Blogszolgáltatás használata a következő célokra:

 • A Blogszolgáltatáson kérdőívekkel, versenyekkel, piramisjátékokkal kapcsolatos üzenetek, lánclevelek, kéretlen levelek, spam-ek és duplikált (kereskedelmi vagy más célú) üzenetek küldése.
 • Mások rágalmazása, fenyegetése, zaklatása, vagy mások személyiségi jogainak (például a magánélethez vagy közélethez való jog) egyéb megsértése.
 • Helytelen, káromkodó, gyalázkodó, jogsértő, obszcén, trágár vagy törvénytelen tartalom, név, anyag vagy információ megosztása.
 • Olyan anyag feltöltése, megosztása, e-mailezése, átvitele vagy egyéb módon történő elérhetővé tétele, amelyre törvény, szerződés vagy bizalmi megegyezés alapján Önnek nincs jogosultsága (például a szellemi tulajdonra vonatkozó törvények alapján védett szoftver, belső információk, munkakapcsolat során szerzett szabadalmaztatott és bizalmas információk, vagy egyéb információk, amelyek nyilvánosságra hozatalát szerződés tiltja).
 • Szoftveres vírusok, vagy egyéb kártékony kódok, fájlok vagy programok megosztása, e-mailezése, átvitele vagy egyéb módon történő elérhetővé tétele, amelyek bármely számítógépes szoftver, hardver vagy telekommunikációs eszköz működésében kárt tehetnek (például trójai vírusok, worm vírusok, időzített bombák, cancelbotok vagy sérült fájlok).
 • Bármilyen információ, szoftver, egyéb anyag vagy a Blogszolgáltatás, a hálózat vagy a telekommunikációs rendszer biztonságát veszélyeztető eszköz közzététele, megosztása, módosítása, átvitele, reprodukálása vagy bármilyen egyéb módon való közlése.
 • Bármilyen termék vagy szolgáltatás üzleti célból történő népszerűsítése, árusítása vagy vételi ajánlata, kivéve, ha a kommunikációs szolgáltatás kifejezetten engedélyezi az ilyen üzenetet.
 • A Blogszolgáltatás más felhasználója által közzétett fájl letöltése, amelyről tudja (vagy elvárható lenne, hogy tudja), hogy a terjesztése törvénytelen.
 • E-mailek címlapjának, szerzői adatainak, tájékoztató vagy védett adatainak, az e-mail forrását igazoló elemek vagy egyéb anyagokra és szoftverekre vonatkozó információk meghamisítása vagy törlése abból a célból, hogy az olvasót félrevezesse az e-mail, szoftver vagy egyéb anyag eredetével kapcsolatosan.
 • A Blogszolgáltatás más felhasználó általi elérésének tiltása vagy korlátozása, vagy olyan akadály teremtése, amely mások számára korlátozza a szolgáltatás elérhetőségét (például olyan méretű adatforgalom generálása, hogy amiatt mások képtelenek információk küldésére vagy fogadására).
 • Bármilyen magatartási szabály vagy egyéb irányelv megsértése, amely más Blogszolgáltatások felhasználási feltételeinek megsértését jelentené.
 • Adathalászat vagy egyéb módon történő adatgyűjtés (például e-mail címek gyűjtése) más felhasználóktól, azok előzetes írásos beleegyezése nélkül.
 • A Blogszolgáltatás továbbértékesítése vagy nem személyes célra történő felhasználása. Az előbbieken túl Ön kijelenti, hogy nem használja a Blogszolgáltatást olyan célra, hogy harmadik féllel megossza a Blogszolgáltatás internetkapcsolatát vagy bármilyen egyéb elemét.
 • A törvények és egyéb jogszabályok megsértése.
 • Saját maga más személynek vagy szervezetnek történő álcázása, vagy bármilyen egyéb módon annak a hamis állítása, hogy kapcsolatban áll valamely személlyel vagy szervezettel, vagy hamis identitás létrehozása mások félrevezetése érdekében.

A Bravonext nem köteles a Blogszolgáltatás felügyeletére. Ennek ellenére a Bravonext fenntartja az arra vonatkozó jogát, hogy ellenőrizze a Blogszolgáltatáson megosztott vagy azon keresztül küldött tartalmat, és saját belátása szerint esetenként eltávolítsa azt. A Bravonext továbbá fenntartja az arra vonatkozó jogát is, hogy bármilyen okból kifolyólag, előzetes értesítés nélkül felfüggessze a Blogszolgáltatáshoz vagy annak egyes elemeihez való hozzáférését.

A Bravonext fenntartja az arra vonatkozó jogát, hogy bármilyen információt nyilvánosságra hozzon, ha azt törvény vagy egyéb jogszabály alapján szükségesnek ítéli, vagy arra vonatkozó kormányzati kérés érkezik. A Bravonext saját belátása szerint szerkeszthet, visszautasíthat vagy eltávolíthat bármilyen információt vagy tartalmat a Weboldalról.

Mindig kellő körültekintéssel járjon el, ha személyes jellegű adatot közöl önmagáról vagy gyermekeiről a Blogszolgáltatás használatával. A Bravonext nem ellenőrzi a Blogszolgáltatáson nyilvánosságra kerülő adatokat, üzeneteket és egyéb tartalmakat, ezért nem vállal felelősséget azok kiszivárgásáért, az azokkal kapcsolatos esetleges visszaélésekért, vagy bármilyen olyan eseményért, ami annak a következménye, hogy a Blogszolgáltatást használja.

A Blogszolgáltatásra feltöltött anyagok használatát, reprodukálását vagy terjesztését korlátozhatjuk vagy feltételekhez köthetjük. A feltételek és korlátozások betartása az Ön felelőssége, ha letölti ezeket az anyagokat.

Minden információ, adat, szöveg, szoftver, zene, hang, fénykép, grafika, videó, üzenet vagy egyéb anyag („Tartalom”), amelyet bármely felhasználó a Blogszolgáltatáson közzétett, az adott felhasználó felelőssége alá tartozik. A Bravonext nem garantálja az ilyen módon közzétett adatok pontosságát, szerzői jogi megfelelőségét, törvényességét, integritását, minőségét és eredetét. Ha nevét, elérhetőségét vagy bármilyen személyes adatát közli a Blogszolgáltatáson, az egy nyilvános fórumon való közlésnek minősül.

Az előbbieken kívül még néhány információ, amiről tudnia kell:

 • Nem vagyunk kötelesek közölni az Ön által megosztani kívánt tartalmat. Fenntartjuk a jogot, hogy saját belátásunk szerint eldönthessük az Ön tartalmáról, hogy azt közöljük-e a Weboldalon.
 • Kérjük, tartsa tiszteletben a többi felhasználót. Ne írjon pontatlan, bántó, káromkodást tartalmazó vagy egyéb módon sértő hozzászólásokat.
 • Kérjük, maradjon a tárgynál. Minden hozzászólásnak kapcsolódnia kell ahhoz a cikkhez, amelyhez írja.
 • Tiszteletben tartjuk a szerzői jogokat. Azzal, hogy megoszt valamit, kijelenti, hogy joga van megosztani az adott tartalmat, például márkaneveket vagy szerzői jogvédelem alatt álló anyagokat.
 • Ez egy nyilvános fórum. Bármi, amit itt közöl, megosztható ezen a fórumon vagy a világon bármilyen médiumban. Ha nem fogadja el a Bravonext felhasználási feltételeit, ne osszon meg tartalmat.
 • A blog viszonylagos informális voltából kifolyólag nem jelölünk minden egyes márkamegjelenítést minden alkalommal, azonban a saját márkáink (Bravofly és a lastminute.com group) használatával kapcsolatban fenntartjuk a szerzői jogokat, mindegy, hogyan használják azokat a Weboldalon.
 • A blogon közzétett hozzászólások és vélemények a hozzászólók gondolatait tükrözik. Az itt közölt gondolatok nem feltétlenül esnek egybe a Bravonext (vagy annak vezetőségének vagy munkavállalóinak) nézeteivel. A Bravonext nem felelős a blog hozzászólói által írottakért, azokért semmilyen kötelezettséget nem vállal.
 • Szívesen fogadunk bárminemű visszajelzést utasainktól, azonban a blog nem helyettesíti ügyfélszolgálatunkat. A blog beszélgetésein túlmutató kérdésekkel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Tájékoztatjuk, hogy a Blogszolgáltatás használatával a weboldalon elhelyezett tartalmakat, beleértve a szállodai értékeléseket, kérdéseket, hozzászólásokat, ötleteket és véleményeket a Bravonext (és leányvállalatai, társvállalatai, együttesen a lastminute.com group) rendelkezésére bocsátja, amely azt nem kizárólagosan, díjmentesen, folytonosan és visszavonhatatlanul (a) használhatja, átruházhatja, reprodukálhatja, módosíthatja, átveheti, lefordíthatja, nyilvánosságra hozhatja, publikálhatja, származtatott munkákhoz használhatja és a világon bárhol, bármilyen médiumban megjelentetheti; és (b) használhatja a tartalom megosztása során használt nevet. Tudomásul veszi, hogy a lastminute.com group saját belátása szerint használhatja a hozzászóláshoz vagy értékeléshez megadott adatait (például megjelenítheti nevét és lakóhelyét egy szálloda értékelésénél), és azokat megoszthatja beszállító partnereivel. Továbbá biztosítja a lehetőséget a lastminute.com group számára, hogy jogi intézkedést kezdeményezzen bármely személy vagy szervezet ellen, aki megsérti Ön vagy a lastminute.com group jogait azáltal, hogy megsérti a Bravonext felhasználási feltételekben foglaltakat.